Comentariile dr.Mercola:
Fragment din articol:
II: Studii privind alcalinitatea la oameni Se vorbește foarte mult despre alcalinizarea organismului ca modalitate de luptă
împotriva cancerului. Subiectul a intrat în centrul atenției pe fondul exploziei
numărului îmbolnăvirilor de cancer (precum și al multor altor boli cronice, debilitante) și al fenomenului creșterii acidității organismului uman în urma consumului de alimente
prelucrate. Studiile științifice privind beneficiile alcalinității nu sunt deloc concludente.
PH-ul pare să aibă o influență majoră asupra mitocondriilor celulare.
În condiții de alcalinitate extremă, celulele normale mor. Un studiu publicat în Jurnalul de
Chimie Biologică (Journal of Biological Chemistry) a arătat că alcaloza (crește
rea pH-ului celular) cauzează moartea celulară indusă de alcalinitate, ca rezultat al
alterării funcției mitocondriale. [x]
Un alt studiu realizat de Universitatea Cornell afirmă că, în multe boli
neurodegenerative, antioxidanții nu și-au dovedit eficacitatea și că aceasta ar putea fi
urmarea modului în care mitocondriile funcționează în interiorul celulei în anumite condiții
de pH. [xi]
Sunt și studii științifice care chiar aduc argumente împotriva alcalinității, cel puțin în
ceea ce privește prevenirea sau tratarea cancerului. De exemplu, cercetarea realizată de
Robert Gilles, care a studiat formarea tumorilor și aciditatea. [xii] Conform lui Gilles,
tumorile, prin natura lor, se acidifică – chiar și într-o structură celulară alcalină. Cu alte
cuvinte, ele își creează propria aciditate. Cercetători care au în curs de dezvoltare
prototipuri pentru potențiali noi agenți anti-cancer, care distrug selectiv celulele
tumorale intervenind în reglarea pH-ului intracelular, au descoperit că tratamentele
alcaline NU au efectul dorit – în schimb, tratamentele acide da. [xiii]
E vorba de învingerea dușmanului cu propriile sale arme – aceștia luptă împotriva
celulelor canceroase iubitoare de acid tocmai cu acid! Soluția pare să fie MAI
PUȚINĂ alcalinitate în interiorul celulei canceroase, și nu mai multă. Așadar, comercianții care promit că apa alcalină vă va scădea riscul de cancer habar n-au care sunt
adevăratele descoperiri ale cercetării științifice. Chiar mai interesant este un studiu din
2005 realizat de Institutul Național al Cancerului din SUA, în care se reexaminează
utilizarea vitaminei C (acid ascorbic) în tratarea cancerului. Studiul a relevat faptul că,
în doze farmacologice administrate intravenos, acidul ascorbic a distrus celulele
canceroase, fără a afecta celulele normale. [xiv] Acesta este încă un exemplu al vulnerabilității
celulelor canceroase la aciditate, și nu la alcalinitate. Este clar că legătura dintre
alcalinitate și cancer a fost distorsionată prin simplificare exagerată de către cei care s-au
grăbit să tragă concluzii premature – și, desigur, de către cei care încearcă să profite
de pe urma temerilor dumneavoastră. Concluzia este că apa alcalină nu e soluția magică
pentru tratarea cancerului.
Echilibrul este cheia În cele din urmă este o chestiune de echilibru. O apă prea acidă sau prea alcalină poate
dăuna sănătății și duce la dezechilibru nutrițional. Acest lucru a fost demonstratîntr-un
studiu suedez care a analizat apa de fântână [xv] și în care s-a observat că ambele
extreme ale pH-ului sunt problematice. Organismul uman pur și simplu nu a fost
conceput să bea apă foarte alcalină tot timpul. Convingerea mea este că e bine să fim
FOARTE atenți când e vorba de ceva atât de vital precum apa pe care o bem în fiecare zi.
Dacă ne înșelăm, s-ar putea să ne primejduim grav sănătatea. E logic că organismul
uman a fost conceput să bea apă așa cum apare ea în formă naturală, ceea ce
exclude apa alcalină cu niveluri ale pH-ului de 8 și mai mult.
Iar cine va bea apă alcalină tot timpul, își va crește alcalinitatea stomacului, ceea
ce îi va scădea aciditatea din stomac și îi va afecta capacitatea de a digera hrana, căci
un nivel scăzut al acidului gastric este una dintre cele mai răspândite cauze de ulcer. Asta
poate deschide o portiță pentru paraziți în intestinul subțire, iar digestia proteinelor
ar putea avea de suferit. Ceea ce înseamnă totodată că, în timp, organismul va
absorbi mai puține minerale și substanțe nutritive – de fapt, unele dintre aceste efecte
asupra sănătății pot fi deja observate la persoanele care beau multă apă alcalină.
O altă potențială problemă a alcalinității constă în faptul că aceasta este un mediu
antibacterian și ca atare ar putea perturba echilibrul bacteriilor benefice din organism. [xvi]
Apa vie Ceea ce e de dorit este o apă pură – o apă care să fie curată, echilibrată și sănătoasă,
ânici prea alcalină, nici prea acidă. În mod ideal, pH-ul apei ar trebui să se încadreze între
6 și 8. Unele dintre cele mai sănătoase ape din lume – cele din izvoarele de munte –
sunt de fapt acide, cu un pH în jurul valorii de 6,5. Aceasta este apa pe care aș prefera
să o consum și pe care aș recomanda-o cu încredere, dacă ar fi disponibilă tuturor.
Această apă de izvor este «structurată» într-un mod care nu este încă bine înțeles. Sper
să am mai multe informații despre apa structurată în viitorul apropiat.
Pentru cei care stiti engleza: un material uluitor desăpre moartea mitocondriilor datorita apei alcaline !!! http://www.jbc.org/content/273/14/8217.full Bibliografie selectivă: X HJ Majima, et al. "Prevention of mitochondrial injury oy manganese superoxide dismutase reveals a primary mechanism for alkaline-induced cell death." Journal of Biological Chemistry, 273, pages 8217-8224 (April 3, 1998) Xi HH Szeto. "Mitochondria-targeted peptide antioxidants: Novel neuroprotective agents," AAPS Journal 2006; 8(3):E521-E531 Xii RJ Gillies etal."Causes and effects of heterogeneous perfusion in tumors," Neoplasia August 1999; 1(3): 197-207 Xiii D Rotin, et al. "Cytotoxicity of compounds that interfere with the regulation of intracellular pH: Apotential new class of anticancer drugs," Cancer Res, Mar 15,1987 ; 47(6): 1497-504 XiV Q Chen, et al. ''Pharmacologic ascorbic acid concentrations selectively kill cancer cells: Action as a prodrug to deliver hydrogen peroxide to tissues," PNAS September 20, 2005, vol. 102, no. 38, pages 13604-13609 Xv l Rosborg, et al. "Inorganic constituents of well water in one acid and one alkaline area of south Sweden." (May 13, 2002) Lund University, Lund, Sweden Water; Air and Soil Pollution (2003) 142: 261-277 xvi NVVorobjeva, et al. "The bacterial effects of electrolyzed oxidizing water on bacterial strains involved in hospital infections" Artificial Organs (June 2004) vol. 28; issue 6, 590-592 |
Un blog pentru tine care traieste prin mine si pentru mine care traieste prin tine...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.