luni, 30 iulie 2012

Obisnuiti-va cu Secolul 21. Pentru ca este ultimul secol


In final, a rămas unul singur.
In filmul Highlander, nemuritorii îsi tot tăiau capetele unii altora, pana când rămânea unul singur. Care desigur, neputând sa-si taie singur capul, este declarat câstigător.
Exact asa s-a întâmplat si cu Uniunea Europeana. La început erau o grămada de prostănaci, care se ameteau cu idei socialiste: solidaritate europeana, sanse egale, granite libere, voturi egale in Parlamentul European. Niste idiotenii nerealiste, care s-au prăbusit la prima criza: pentru ca toate drepturile astea nu sunt gratis. Costa - si costa enorm! Pe banii cui? Pai ai firmelor private, desigur: de aceea in toata Uniunea Europeana taxele au sărit pana la cer.
Duelul de încălzire.
Primul "nemuritor" care si-a luat jucăriile si a plecat, a fost Marea Britanie. Pentru ca economia britanica se bazează de vreo 200 de ani, pe serviciile financiare si pe investitiile străine: Londra este (alături de Hong Kong si Singapore), cel mai bun loc de pe Pământ, in care poti sa deschizi o firma. Daca englezii ar fi adoptat modelul social european si ar fi crescut taxele - adio investitii străine, adio economie britanica. Asa ca, ia duceti-va dracului cu prostiile voastre socialiste! Noi o sa ne facem uniunea noastră, cu fratii americani.
Măcelul.
După aia, au fost decapitati rapid "nemuritorii" mai mici si mai tăntălăi (esticii si sudicii): care s-au înghesuit la Bruxelles in decembrie, in speranta stupida ca vor fi scosi din criza de către cei mari. Dar au rămas cu gura căscata: in loc sa le dea, bosii le-au cerut sa scoată ei bani (si anume, vreo 50 de miliarde de euro). Hai repede, pana nu ne suparăm! N-o sa uit niciodată fata uluita a presedintelui român, Traian Băsescu, când si-a dat seama ca "prietenii europeni" n-or sa-l ajute cu nimic, ba dimpotrivă, o sa-l afunde si mai adânc, ca sa scape ei. Imbecilii ăstia mici chiar crezuseră in povestile cu egalitatea. Hahaha.
Bătălia finala.
La sfârsitul lui decembrie 2011, mai rămăseseră doar doi mari: Angela Merkel si Nicolas Sarkozy (celebrul cuplu Merkozy). Asa ca cei doi au hotărât ca, după Revelion, toate tarile din UE sa introducă in Constitutiile nationale o limita a datoriei. O chestie excelenta, zic eu: pentru ca spulbera toate iluziile socialiste. Adio bunăstare pentru toti (care fost posibila doar prin cresterea deficitului) si adio egalitate: pai din clipa in care ti se ordona ce sa scrii in Constitutie, nu prea mai poti fi numita tara independenta.
Dar lovitura de gratie a venit după Revelion. Franta si-a pierdut ratingul AAA, Germania nu. Ratingul, de fapt, a fost doar o formalitate: era clar de multa vreme ca economia Frantei trage sa moara, sub povara cheltuielilor sociale, in timp ce programul dur de austeritate impus de Angela Merkel a tinut economia Germaniei pe linia de plutire.
Asa a dispărut cuplul "Merkozy". Franta a fost decapitata: nu mai are nici un cuvânt de spus. Germania a rămas singură, liderul de necontestat al Europei.
Iar Europa sociala, asa cum o cunosteati, e terminata pe veci.
Adio, Uniunea Europeana. Începe Imperiul Europa!
4 milioane de kilometri pătrati, 500 de milioane de oameni, 16.242 de miliarde de dolari anual.
Niciodată in istorie, vreun stat cu suprafata si populatia Uniunii Europene nu a dispărut atât de repede. UE este mai mare decât Imperiul Roman: dar Roma a rezistat 1400 de ani. Uniunea Europeana doar.20 ani. E cel mai mare esec politic din toate timpurile.
Ce dovada mai buna decât asta, ca Europa sociala a fost un vis stupid, ca protectia sociala este o otrava pentru orice stat si ca socialistii sunt niste nebuni periculosi care trebuie eliminati cat mai rapid?
Timp de 20 ani, socialistii au avut pe mână resurse imense si putere de decizie absoluta: praful si pulberea s-a ales!
Deutschland uber alles!
Noua Ordine Europeana va fi decisa de Germania. Germania e marele câstigător al războiului economic: nu pentru ca a învins pe cineva, ci pentru ca e singura rămasă in picioare in fata crizei. Celelalte tari nu vor mai fi consultate, nici măcar de forma.
Acum doi ani vorbeam de barca de salvare germana, in care nu vor încăpea decât câteva tari: Austria, Ungaria, Cehia, Olanda, poate si Polonia. Ele vor fi nucleul dur al noii economii europene (vezi Noua Ordine Europeana nu include România). Ele îsi vor limita datoria externa prin Constitutie - pentru ca asa vrea Germania. Ele vor scoate in afara legii protectia sociala - pentru ca asa vrea Germania.
Nu-ti convine? Pai scufunda-te in haos, război civil, foamete. Sau aveti impresia ca o tara ca România o sa scape ea singura, in vârful muntelui, cu miorita, cu naiul si cu brânza ei? Hahaha.
Asa cum are un câstigător net, criza are si un perdant net: coada cozilor, prostul prostilor, râsul lumii, sclavul sclavilor. Acest perdant absolut se numeste România.
Un nou pact Ribbentrop-Molotov.
Care de data asta, va fi respectat cu sfintenie de ambele parti. Germania are nevoie disperata de resurse - pe care Rusia le are. Rusia are nevoie disperata de tehnologie - pe care Germania o are. Sa le ia cu forta? Pai au încercat deja in 1940: si e nerentabil. Nici una din ele nu poate supravietui singura in fata concurentei americane si chineze. Mai ales ca in jurul Chinei, sunt multi alti producători, chiar mai ieftini: Taiwan, Singapore, Malaiezia, Thailanda, India. Competitia e pe viata si pe moarte.
Protestele antiglobalizare sunt stupide, pentru ca economia s-a globalizat deja. La fel criminalitatea. Statele n-au încotro, decât sa se adapteze - sau sa dispară.
Un secol de fier.
Urmează o dictatura de dreapta cum n-ati mai văzut. Nu una nationala: ci globala. Nu una infantila, cu marsuri si drapele militare, ca in secolul 20: ci una a eficientei, a banului, a firmelor private. Una in care armata si politia nu vor mai fi ale "poporului": ci ale celor care le plătesc salariile (asa cum e normal). O dictatura in care stăpânii nu vor purta pistol si decoratii, ci costum si cravată. Dar te vor condamna la moarte mult mai simplu, din fata calculatorului. In timp ce dau mana cu tine, iti zâmbesc si-ti spun: regret, nu avem nimic de lucru pentru o persoana ca dumneavoastră. Mă tem ca apăreti pe lista neagra.
Urmează o dictatura in care criminalii de stânga nu vor fi trimisi in lagăre, ca in secolul 20: ci transformati in bănci de organe pentru cei bogati. Sângele si organele sunt o resursa pretioasa: e neprofitabil sa le irosesti, când poti să le vinzi.
Urmează o dictatura unde va domni o singura lege: a capitalului, a competitiei libere, a exploatării. Sărăntocii si incompetentii deja au fost doborati de criza: imaginati-va o cizma, care le va strivi acum fata. Nu pentru o zi sau un an: ci pe vecie. Criza nu se va mai termina niciodată.
Obisnuiti-va cu secolul 21. Pentru ca este ultimul secol.
Mihai Giurgea | 27 ianuarie 2012

Sclavia moderna... Marele MANIPULATOR... IADUL ESTE FORMAT DIN CEILALTI OAMENI... Lui Dumnezeu ii este indiferent cum alegi sa traiesti conteaza sa te calesti !



Nu esti aici sa alegi ai ales deja. Esti aici sa intelegi de ce ai ales ce ai ales.
Iar Dumnezeu se recunoaste in Creatia Sa...
Orice dogma devine manipulare deoarece iti reteaza dreptul la libertate!
O minciuna repetata destul de des devine adevar. Lenin

duminică, 29 iulie 2012

Mergeti la vot! DE CE?


Tocmai am fost la un festival despre renastrerea planetei unde am intalnit oameni veniti de la capatul lumii ca sa ne previna in legatura cu cat de important este sa devenim preocupati de tara noastra si sa mergem la vot...
despre riscul ca daca cel ce acum e la putere ramane acolo ajunge sa fie nu doar impotriva senatului si guvernului  ci si a poporului care acum vrea sa il dea jos...
ei spuneau ca inlocuind acest om cu un altul pe care sa il simtim, vom evita un razboi civil...!

nu prea vad pe cine am putea alege din ce ni se ofera insa daca nimeni nu iese in fata dintre cei care ar pune suflet pentru tara aceasta asta avem fiindca atata ne este gradul de ignoranta


Nu am obiceiul sa iau de bun ce spun altii ci sa simt. De data asta simt un imbold mare sa merg la vot dinainte de a afla de la mayasi cat de important e sa mergem... si chiar si asa voi simti si ma voi ruga sa fiu inspirata ce sa votez, iar daca va fii cel ce deja este asa o sa votez, insa daca nu macar am dat curs prezentarii mele la vot, exprimarii vointei divine si a dreptului meu de a exprima aceasta voie lasandu-ma inspirata si ALEGAND SA TREC CU PALMA PESTE NUMELE LOR SI SA VAD ACRE DIN EI ESTE CEL PE CARE PALMA MEA IL VA ALEGE, IL VA SIMTI
Multa inspiratie tuturor!

sâmbătă, 28 iulie 2012

Momentul în care o mamă îşi sărută fetiţa de adio. Medicii i-au spus că micuţa urmează să moară. Dar ceva miraculos se întâmplă...



Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail
Jennifer şi-a sărutat fetiţa în vârstă de 14 luni, pentru a-şi lua adio de la ea. Doctorii spuneau că nu mai există nicio şansă ca ea să trăiască şi se pregăteau să o deconecteze de la aparatele ce o ţineau în viaţă. Fetiţa suferise de o formă gravă de meningită cu o lună în urmă, apoi rinichii îi cedaseră şi se afla în comă, dependentă de dializă şi conectată la un ventilator, scrie Daily Mail.

Mama rememorează momentul în care a sărutat-o de rămas-bun: "Doream să-i spun cât de mult am iubit-o, speram că mă putea auzi şi înţelege. Vorbeam cu ea ca şi cum nimic nu ar fi fost în neregulă, dar simţeam că delirez. Totul părea desprins de realitate. Am simţit căldura ei, i-am văzut culoarea din obraji. Ea mă privea ca un copil adormit", a povestit aceasta.

"Trecutul şi prezentul s-au contopit în acel moment. I-am spus cât de mândră am fost de ea, că a luptat atât de mult şi că se putea odihni acum. Şi m-am culcat lângă ea. Eram zăpăcită. Mi-au spus că va muri în acea dimineaţă, că vor opri aparatele pentru că nu va putea niciodată să respire de una singură. Am încercat să îmi spun că deja este departe, dar nu am putut să mă conving. Te agăţi de speranţă până în ultima clipă", a continuat ea.

Femeia hotărâse ca organele fiicei sale să fie donate pentru a ajuta alte vieţi: "Doctorii veniseră pentru organe. Deodată, au deconectat toate aparatele şi Alice era acolo, zăcând pe pat, în lumina aceea difuză. I-au dat morfină şi apoi am rămas doar noi, eu, Alice şi tatăl ei, Phil. Am sărutat-o pe micuţă. Era atât de caldă încât nu-mi imaginam că se pregăteşte să moară", a mai rememorat ea.

Ceea ce s-a întâmplat după aceea a fost un miracol. Alice nu a murit. Când au fost deconectate aparatele, pe 24 noiembrie 2010, fetiţa a început să respire singură.

"Toată lumea a început să ţipe şi să alerge de colo colo cu seringi şi aparate. Noi am fost duşi într-o altă încăpere. Eu şi Phil tăceam. Eram uluită, amorţită. Totul s-a întâmplat foarte repede. Simţeam că sunt undeva deasupra şi privesc de sus tot ce se întâmplă", povesteşte Jennifer

Acum, în vârstă de 3 ani şi jumătate, Alice merge la o şcoală specială, se joacă şi de curând a spus "Mama" pentru prima dată. Nu poate merge neajutată, dar acest lucru poate fi remediat. Problemele cu rinichii s-au ameliorat, iar Phil şi Jennifer o încurajează în fiecare zi pentru ca fata să înregistreze progrese în legătură cu alte probleme cauzate de boală.

"Când intrăm în camera ei, seara, şi o vedem cum doarme liniştită stăm nemişcaţi câteva clipe şi ne gândim cât de norocoşi suntem. Este micul nostru miracol", conchide Jennifer Lawson.

Povestea aceasta mi-a reamintit de o poveste in care eram mama unui copil de 5 ani care tocmai se inecase deoarece alunecase in apa si nu stia inota. Eu eram cu sora lui pe fundul bazinului inotand, cand nu i-am mai simtit prezenta. Stiind ca nu pleaca de langa mine ata cat sa nu il mai simt cand ma raportez la el, mi-a venit clar gandul ca se ineaca.
Ce s-a intamplat apoi a fost un moment in care imi venea sa strig dupa ajutor. Dar cine sa ma ajute? copilul se inecase... 
Atunci am abandonat toata disperarea si am zis faca-se voia ta, daca asta este voia ta atunci oricum nu rezolv nimic disperandu-ma, urland, ma intrebam ce aveam de invatat de acolo...? eu imi soream de fapt ca el sa traiasca. Intrre timp ii faceam manevre de resuscitare... dupa 10 min a inceput sa isi revina, era albastru, inconstient, si in acel moment m-am conectat din nou la ce imi doresc de fapt... sa fie din nou ca inainte de acest incident si asa il vedem, razand, jucandu-se, inotand cu mine pe fundul bazinului...
Am invatat de aici ca detasarea totala de ceea ce nu vrei si focalizarea completa pe ceea ce vrei iti apropie acel ceva, ti-l faci cadou focalizandu-te pe imaginea a ceea ce doresti cat mai clara ca si cum deja ai fi primit.
L-am primit inapoi, nu am cuvinte suficiente care sa exprime recunostinta miracolului ca sunt in viata mea de cate ori ma uit la copiii mei, de fapt copii pe care i-am adus pe lume... ma bucur de fiecare clipa petrecuta alaturi de ei... le pretuiesc ca pe un dar minunat.... savurez fiecare clipa, ma stradui sa le respect libertatea, sa ii ajut atat cat imi sta in putinta fara a le da ajutorul care sa le ia din putere... ii iubesc, ii accepta asa cum sunt, ii respect, indiferent de ce aleg ei sa faca sau sa spuna sau sa simta fata de mine in diverse momente si de atunci relationam incredibile de bine. Am dobandit multa claritate in relatia cu ei, cu mine cu lumea ACCEPTAND...
M-A RUGAT LA UN MOMENT DAT SA II SUFLU AER IN GURITA CA ATUNCI CAND S-A NASCUT... nimeni in afara de noi doi nu stia ca ii suflasem aer ca nu respira si ca i-am decolabat usor plamanii si apoi a respirat singur... ca l-am tinut la piept si ca e ceva atat de special care ne uneste si asa nue ste doar viata ci mai ales moartea... am inceput ca sa inlocuiesc frica pe care oa veam ca moartea mi-i i-ar putea rapi si sa  inteleg ca Tanatos, minunatul zeu al mortii nu face decat sa ii apropie, sa ma faca mai constienta la fiecare clipa pe care o traiam mecanic inainte s pe care acum nu am cuvinte destule sa descriu cat le apreciez
La fel cum Eros, zeul iubirii de partener si apropierea de Divin ma ajuta enorm, moartea ma ajuta sa ma eliberez de ignorarea conexiunii la tot ce exista si ma ajuta sa ma abandonez cat mai complet pentru a le face lor loc in mine, in toata fiinta si in inima mea... fiindca asta este ceea ce ma hraneste... insa cine sunt? CINE POT SA FIU ca sa ma hranesc cu iubire... UN OM PRINTRE OAMENI 

duminică, 22 iulie 2012

29 iulie la Cluj: Atelier de Chirurgie de Lumina



             Duminica, 29 iulie, între orele 10.00 -13.30 va avea loc, la Cluj, Workshop de Chirurgie de Lumina pentru Boli Fizice, Emotionale si Sufletesti
de la 9:30 la 9:45 de fac inscrierile 

Programul Atelierului :

- Scurtă prezentare a participanţilor
- Scurta meditatie de recunostinta pentru spatiu si pentru cei care il pun la dispozitia noastra si pentru toate informatiile si instrumentele pe care le vom primi
- Curăţarea aurei persoanelor care participă la eveniment
- Prezentarea subiectului – în această zi vom discuta despre metode de curăţare şi protecţie energetică
- prezentarea chakrelor + curăţarea lor, le vedem GRATUIT fiecare pe ale sale pe aparat de vizualizat chakre, nivele de energie in corpul fizic, sensul de rotatie al energiei, si nivelul de energie in corpurile subtile
curăţare energetică a aurei + protejarea ei
curăţarea camerei de locuit
- metode de protecţie energetică
aplicaţii practice
- Meditaţie
multă veselie, muzica de relaxare si activare a energiilor subtile, voie bună şi pauză de cafea sau/şi apa de izvor si fructe
- Tombolă + bomboane pentru suflet

Despre Omul Crina Veres si legatura cu acest subiect:
OM Medic,
Life Coach 
Terapeut de cuplu, familie, copii, 
Consilier în Autovindecare şi Autocontrol, 
Instructor Karate Do,
Cercetător ştiinţific – Coordonator al Departamentului de Ştiinţe Aplicate - Institutul Român de Studii Transdisciplinare şi Cercetari în Domeniul Ştiinţei Universale Hyperion, 
Monah ZEN (Maestru direct ZEI KO ROSHI)
Trainer in Academia Sufletului (Maestru direct IJ FRANCISC MAITREYA)
AWAKENER in Academia de Studii Noesice DENEB (Maestra Tantra, instructor radiestezie, infoenergetica, reiki, cuantum healing, cuantum life, terapie cu Fiinte de Lumina)

”...Mi-am dorit să devin medic pentru a ajuta oamenii să se vindece de suferinţe şi boli, iar cercetările din celelalte domenii m-au ajutat să înţeleg cum are loc vindecarea, dar mai ales cum are loc îmbolnăvirea pentru a o putea preveni, în cazul în care omul are ceva de spus în legătură cu aceste aspecte ale vieţii lui...”

Deoarece numarul de locuri este limitat la 12 va rog sa va faceti rezervare telefonic pentru a vi se comunica locatia unde se va tine Atelierul** 

sâmbătă, 21 iulie 2012

Efectul de Umbră de Debbie Ford


Efectul Umbrei (film documentar) from Adina Amironesei on Vimeo.

Avem tendinta sa ne ascundem dupa identitati si masti cu care ne prezentam in fata celorlalti mascati si asta se va intampla pana cand vom invata sa traim autentici cu noi insine, sa ne privim in fata fricile, temerile, terorile, indoielile, nesiguranta, vinovatia, rusinea, vanitatea, orgoliul, mandria, lenea, gurmandismul, desfraul, plictiseala, autosuficienta, mania si frustrarea, ura si invidia, gelozia si violenta, tristetea si neimplinirea, asteptarile si aversiunile, atasamentele si incorsetarile, limitarile si ignoranta... intr-un cuvant UMBRA

Ca o umbra acesta toate sunt agatate de noi pana cand intelegem ca ele locuiesc temporar in aceeasi casa cu noi, insa sunt doar musafirii si nu stapanul casei. Noi alegem pe cine primim in vizita si cat permitem fiecarui musafir poftit sau nepoftit sa ia loc la masa noastra, cat ii hranim ca sa avem cu cine ne lupta, fiindca odata ce atentia noastra este atrasa spre alte jucarii mai interesante, spre alte egouri si arhetipuri incepe sa paleasca cate un aspect al UMBREI...

Treptat sau deodata incepe si sa se intareasca un alt aspect... pana cand, dupa ce am trecut prin toate egourile de care aveam nevoie ca sa ne autocunoastem sau prin suficiente egouri, deplin constienti ele nu isi mai au rostul in viata noastra.

Le anulam existenta umbrelor odata ce le privim in fata, odata ce le atingem cu bisturiul atentiei noastre, odata ce le acceptam, le iubim, le integram, le analizam, le iertam... atata timp cat ne luptam cu ele persista fiindca le hranim cu fiinta atentiei noastre...

Vizionare placuta!

vineri, 20 iulie 2012

AFIRMAREA FORTEI INTERIOARE



Inclinarea obisnuita a mintii spre gindire negativa va avea tendinta sa te faca sa crezi ca miracolele tale nu se vor realiza. De aceea, pentru a atinge succesul complet, va trebui sa actionezi in mod constant asupra indoielilor din mintea ta. Aminteste-ti ca tu nu te identifici cu mintea, si ca nu accepti nici o energie contrara telurilor tale . In acest mod vei stabili in viata ta un model de afirmare pozitiva. Pozitia ta de facator de miracole pe planul terestru este inerenta in forta infinita care se gaseste in Fiinta ta.

Noteaza , folosind propriile tale cuvinte, noua afirmatii care sa exprime credinta ta in tine insuti si in realizarea ta totala, in cadrul acestei vieti. Formuleaza-le cu putere, fii sigur ca le simti Forta si ca ele inseamna ceva special pentru tine. Cuvintele si sentimentele in care crezi tu insuti au energia cea mai puternica.

Relaxeaza-te, concentreaza-ti gindurile, citeste afirmatiile fara graba, cu credinta.

Iata citeva exemple de la care poti porni:

1.SUNT O PERSONALITATE PUTERNICA, POZITIVA, SI TOATE EVENIMENTELE DIN ACEASTA ZI SUNT SPRE BINELE MEU SUPREM

2.CEEA CE SUNT EU ESTE FRUMOS, IAR ASTAZI EU ATRAG SPRE MINE NUMAI FRUMUSETE SI PROSPETIME

3.ZIUA DE AZI ESTE O ZI A ECHILIBRULUI. SUNT TOTALMENTE CONSTIENT DE TRUPUL MEU SI DE TOATE NEVOILE SALE

4.CEEA CE SUNT ESTE VESNIC , NEMURITOR, UNIVERSAL SI INFINIT. EU VAD NUMAI FRUMUSETE SI FORTA IN FIECARE CLIPA A VIETII MELE

5.VAD NUMAI FRUMUSETE IN TOTI OAMENII CARE SUNT ATRASI SPRE MINE, IAR CEEA CE SUNT EU INTARESTE SI REVIGOREAZA CEEA CE SUNT EI

6.CEEA CE SUNT ESTE INFINIT. EU NU JUDEC EVOLUTIA ALTORA. CEEA CE SUNT EU IN CHIAR CLIPA DE FATA ESTE SPRE BINELE LOR CEL MAI INALT

7.FIECARE ACTIUNE PE CARE O INTREPRIND IN ACEASTA ZI ESTE EXPRESIA FORTEI LUI DUMNEZEU. DE ACEEA FIECARE ACTIUNE PE CARE O INTREPRIND FACE PARTE DIN CREATIVITATEA MEA INFINITA

8.NU EXISTA NICI UN PACAT REAL, CI DOAR ENERGIE. EU URMEZ, IN ORICE MOMENT, ENERGIA EVOLUTIEI MELE SUPREME- SI ASA SA FIE.

9.IN PERMANENTA SUNT DESCHIS PENTRU COMUNICARE DIN FIINTA MEA INTERIOARA, IAR ACEASTA COMUNICARE MA CONDUCE SPRE EVOLUTIA MEA SUPREMA

ADUC MULTUMIRI PENTRU FRUMUSETEA ACESTEI ZILE SI FIE CA ENERGIA NOPTII SA ADUCA REFACERE SI RE-EVALUARE

ASA SA FIE!

AMIN !

(fragment din cartea “Forta miracole” de Stuart Wilde)

miercuri, 18 iulie 2012

CELE 12 PRINCIPII SACRE ALE VIETII


In carteaThe Twelve Sacred Principles of life profesorul doctor Steven L. Hairfield, specialist in metafizica si calugar budist pentru o perioada, ne face cunoscute cele 12 principii ale vietii Steven L. Hairfield este si autorul a mai multor carti de factura spirituala

1. Marele principiu

...primesti ceea ce daruiesti… culegi ceea ce semeni…ceilalti sunt ceea ce esti cu ei… ceea ce ti se intampla este o consecinta a ceea ce ai facut la un moment dat. Marea lege mai poarta si numele de Legea Cauzei si a Efectului si este o lege care nu ne este deloc straina. Vrei Iubire in viata ta? Poate Liniste? Iti doresti Fericire? Vrei sa ...ai prieteni adevarati in jurul tau? Fii iubire. Liniste. Fericire.Fii un prieten adevarat.

2. Principiul Creatiei

Creatia este lucrul cel mai minunat din lume. Viata in sine este o minune. O minune a creatiei.A universului. Este imposibil ca ea sa ne ceara sa stam deoparte. Universul suntem noi. Suntem o parte mica si infima din el, suntem una si aceeasi. Viata ne-a fost data pentru A PARTICIPA si a NE IMPLICA in ea. Ceea ce se afla in jurul si exteriorul nostru este o manifestare a ceea ce se intampla in interiorul nostru. In momentul in care suntem noi si atat, in interior, in exterior ne inconjuram de acele lucruri care ne trebuie .Asigura-te ca in jurul sau se afla cu adevarat ceea ce iti doresti sa fie prezent. Inconjoara-te de ceea ce iti doresti sa fie in viata ta. Suntem parte a creatiei si cream la randul nostru.

3. Principiul Smereniei

Cu cat opui mai multa rezistenta unui lucru, cu atat mai mult acel lucru va rezista si va persista sa ti se intample. Atitudinea este totul. Chiar daca refuzi cu incapatanare sa accepti ceva, acel ceva nu va inceta sa ti se intample si se va repeta in viata ta. Acceptarea deschide insa multe usi, solutii si posibilitati.

4. Principiul Cresterii

Uneori ne dorim si spunem ca totul s-ar schimba in viata noastra daca circumstantele, oamenii, locul ar fi altfel, altcum, poate chiar altul. Rareori ne punem problema ca poate noi ar trebui sa fim altfel, altcum. Cresterea si evolutia incep cu noi insine. In momentul in care ne schimbam noi insine, din interior, si gandim mai bine, mai frumos, viata noastra va incepe sa se transforme in mai bine, mai frumos.

5. Principiul Oglinzilor (Principiul sacru al Responsabilitatii)

Accepta un adevar universal valabil: esti responsabil pentru ceea ce ti se intampla. Porti raspunderea vietii tale si a ceea ce se intampla in viata ta. Tu, inainte de toate. Tu inainte de ceilalti. Reflecti ceea ce te inconjoara si ceea ce te inconjoara te reflecta. Esti o oglinda a celorlalti.Ceilalti sunt chiar oglinda ta. Mediul in care te afli te oglindeste, la fel cum il oglindesti si tu pe el. Iar in momentul in care ceva nu merge cum trebuie in viata ta, gandeste-te ca poate ceva nu merge cum trebuie nici in interiorul tau.

6. Principiul Sincronicitatii (Principiul Conexiunii)

Atunci cand faci un lucru nu il face rupandu-l total de context sau gandindu-te ca este lipsit de sens.Totul conteaza in acest univers. Totul este conectat in acest univers. Nu ne schimbam sau evoluam doar noi, evolueaza simultan si alte persoane, fiinte, lucruri in jurul nostru. Totul este o unitate bine sudata chiar daca nu realizam acest lucru. Totul este sincron si se intampla fara sa ne dam seama. Si toate lucrurile se intrepatrund. Universul in sine este conectat si fiecare lucru ne duce mai aproape un altul.

7. Principiul Sacru al Directiei si al motivelor

Atunci cand urci pe o scara si vrei sa ajungi undeva, pasii tai, rand pe rand,conduc catre aceeasi tinta. Niciunul nu este mai important sau mai putin important decat celalalt, toti sunt importanti. Fiecare te duce catre celalalt si asa mai departe.

8 Principiul sacru al Disponibilitatii

In momentul in care crezi cu tarie si din tot sufletul in ceva anume si crezi ca este autentic, adevarat, mai devreme sau mai tarziu, intr-un anumit moment din timp, va trebui sa probezi si sa demonstrezi acel adevar. Mai devreme sau mai tarziu, ti se va cere sa pui in practica tot ceea ce ai invatat.

9. Principiul lui AICI si ACUM

Nu conteaza ACOLO, nu conteaza ATUNCI. Acolo si atunci te impiedica sa fii pe deplin fericit AICI si ACUM. Concentreaza-te asupra prezentului.Traieste-l fara sa te gandesti la ceea ce a fost, la ceea ce va fi. Din trecut invata, nici mai mult nici mai putin, decat atat cat ai nevoie. Din viitor, ia-ti speranta.

10. Principiul Schimbarii

Universul ne atrage atentia atunci cand suntem pe un drum gresit si nu pe cel pe care ar trebui sa fim. Pentru a o face, unele lucruri si situatii se vor repeta, iar si iar, uneori chiar suparator, pana cand invatam sa o acceptam si sa ne bucuram de ceea ce aduce, pana cand ne invatam lectiile. Oricat i ne-am opune, schimbarea este inevitabila. Mai devreme sau mai tarziu, tot va trebui infruntata ....schimbat drumul.

11. Principiul Rabdarii si al Recompensei

Daca iti doresti ceva cu adevarat si este lucrul de care ai cu adevarat nevoie, nu te astepta sa il primesti peste noapte si in niciun un caz pe nemeritate.O mare recompensa presupune un efort pe masura. Inarmeaza-te cu rabdare, depune eforturi pentru a ajunge la el, lupta pentru a-l merita, da-ti osteneala pentru el. Persista. Nu ceda prea devreme, prea curand. Recompensa vine in momentul in care esti pregatit.

12. Principiul Valorii si al Inspiratiei

Valoarea unui lucru este direct proportional cu energia si intentia pe care le-ai investit in acele lucruri. In momentul in care investesti timp, efort, energie in ceva anume, la un moment dat iei inapoi de la el cel putin o parte din ceea ce ai investit. De ce? Cum asa? Fiindca totul este un mare Intreg conectat si contribuind la ceva anume, contribui de fapt la Intreg. 

http://www.iubiresilumina.com/

sper sa va placa si voua... si sa le aplicati in vietile voastre sa crestem frumos impreuna!

Atentie la teste si incercari! din Aimen Klimmeron – Ce rost am?


Implinirea unei meniri presupune in mod cert anumite calitati, deprinderi, cunostinte, pe care trebuie sa le dobandim. Apoi vin momente in care trebuie sa demonstram ca le-am dobandit. Intram in examen. Exact ca la scoala, unde, inainte de a ni se da diploma si a fi indreptatiti sa profesam o activitate care cere un anumit nivel de pregatire, trebuie sa dam niste teste.
Tot astfel, inainte ca viata sa ne puna in fata circumstantele concrete prin care putem trece la realizarea anumitor proiecte din menirea noastra, in mod obligatoriu suntem pusi la incercare, prin anumite „teste de verificare’’.
Acestea de regula iau forma unor aparente obstacole, sau greutati de care trebuie sa trecem, ca sa putem merge mai departe. Daca nu trecem aceste teste, inseamna ca nu suntem pregatiti nici pentru menirea noastra.

Testele pe calea implinirii menirii au un dublu rol:

1. Sa ne evidentieze eventuale lacune de pregatire cu scopul de a ne dinamiza sa le eliminam.
2. Sa previna eventualele efecte nefaste ale actiunilor noastre cauzate de lipsa de pregatire.
Exista teste majore pe care, odata picate, nu mai avem sansa sa le reluam sau avem, dar numai dupa ce am facut eforturi imense pentru transformare. Exista insa si teste gen „verificare pe parcurs”, care ne evidentiaza lipsurile si ne indeamna sa le depasim.
Iata cateva asemenea teste de viata, frecvente si valabile pentru orice fel de menire.

1. Testul perseverentei

Odata ce ne-am identificat corect sarcinile menirii, trebuie sa fim hotarati sa mergem pana la capat. Pentru a ne testa perseverenta, Viata ne va pune la incercare, mai ales la inceput, prin tot felul de greutati, obstacole, care tind sa ne descurajeze. Daca intentiile noastre sunt anemice, riscam sa ne lasam descurajati, iar acesta este, desigur, semnul ca nu suntem inca pregatiti pentru misiunea noastra.
Asemenea incercari vin adesea chiar din partea celor apropiati: prieteni, familie, iubit, iubita, seful nostru… Daca un strain ne spune ca suntem dusi cu pluta, ridicam din umeri si mergem mai departe, dar daca tovarasul nostru de viata recurge la artileria grea a santajului sentimental, invocand „iresponsabilitatea noastra fata de familie, copii, parinti…” lucrurile devin mai complicate.
Incepe sa ne macine indoiala, iar asta ne toaca energia si ne vine s-o lasam balta. Este bine sa fim atenti la parerea si reactiile celor din jur, s-ar putea sa fie juste, s-ar putea sa ne atraga atentia asupra unor lucruri pe care nu le-am observat, dar in acelasi timp sa ascultam si propria noastra chemare launtrica si sa actionam conform ei, chiar daca unii vor avea neplaceri din cauza deciziilor noastre.
Daca deciziile noastre sunt divin integrate si corecte, si totusi unii sufera de pe urma lor, asta se datoreaza imaturitatii, lipsei lor de intelegere. Este lectia lor de viata pe care trebuie si ei s-o invete.
Dar daca in asemenea situatii vom renunta la planurile noastre doar ca sa incercam sa-i crutam de aceasta suferinta vindecatoare, nu le facem un bine. Va fi doar un compromis, iar compromisul nu este niciodata o solutie.
A gasi o varianta armonioasa pentru toate partile implicate este solutia inteleapta.
Dar a face compromisuri inseamna sa compromitem propria menire si sa ne tradam propriul suflet.

2. Testul rabdarii

Uneori lucrurile se construiesc incet si treptat, factorul timp nu poate fi neglijat. Nerabdarea de a vedea cat mai repede rezultatele, ne poate face sa luam decizii gresite. Ne impinge sa fortam lucrurile.
A actiona prompt la momentul potrivit este o calitate, dar a face actiuni pripite este daunatoare. Este semn de prostie sa ne aruncam intr-o actiune pentru care nu suntem inca pregatiti sau sa vrem sa schimbam lumea cand ceasul schimbarii nu a batut inca.
Ne vom distruge toporul incercand sa spargem stanci si nu-l vom mai putea folosi atunci cand ne trebuie ca sa taiem busteni.

3. Testul puterii interioare

Adesea lucrurile devin dificile. Obstacole multe, refuz din partea celor din jur, lipsa ajutorului din partea celor care ne asteptam sa ne ajute, lipsa interesului celorlalti pentru cauza noastra nobila – toate ne testeaza puterea interioara de a sustine lucrurile pentru care ne-am asumat o anumita responsabilitate.
Ne cuprinde indoiala: oare este bine ce facem, din moment ce aproape toate lucrurile se intorc impotriva noastra? Ne simtim singuri si neputinciosi. Intr-o asemenea situatie cel mai mult ne ajuta, daca inlocuim constient increderea in sine cu increderea in SINE
Adica increderea in fortele proprii, care ne-a ajutat pana la acel moment cu increderea in Sinele nostru Divin, ale carui puteri sunt intr-adevar nelimitate.

4. Testul curajului

Cel caruia ii este frica de esec, frica de consecinte, frica de conflicte, frica de autoritati, frica de presa, frica de gura lumii, frica de pierderea bunurilor materiale, a prieteniilor, a iubirilor, este inca nepregatit pentru implinirea menirii sale.
Pentru a trece acest test este nevoie sa-ti cultivi, prin toate mijloacele posibile, curajul: curajul de a fi ceea ce esti cu adevarat, curajul de a afirma cu tarie ceea ce crezi, curajul de a renunta la falsa siguranta, curajul de a te avanta in necunoscut.
5. Testul discernamantului

Pentru orice decizie corecta este necesar sa vedem dincolo de suprafata, dincolo de valul care ascunde realitatea din fata privirii omului superficial. A avea discernamant inseamna sa fii capabil sa vezi si sa judeci lucrurile asa cum sunt, si nu asa cum par sa fie, inseamna sa patrunzi dincolo de valul iluziei.
Discernamantul ne ajuta sa putem distinge adevarul de ceea ce este fals, valoarea de nonvaloare, sa vedem ce este potrivit si ce este inadecvat intr-o anumita situatie concreta, sa putem sesiza momentul optim pentru a incepe sau a finaliza o actiune, sa putem alege oamenii potriviti pentru sarcinile potrivite.
De multe ori testele de discernamant apar sub forma unor tentatii: ale puterii, ale bogatiei, sau chiar ale fericirii in cuplu. Multi au renuntat la menirea lor pentru ca li s-a oferit o slujba bine platita, o pozitie sociala care le magulea orgoliul si le umfla imaginea personala, numita cu un termen la moda si foarte inselator: „self-esteem” .
Altii si-au tradat menirea pentru ca si-au legat soarta de o fiinta care parea ca-i va face fericiti pe viata…
Toate acestea sunt doar tentatii, teste, pentru ca omul inteligent si hotarat stie sa gaseasca modalitatea prin care sa aiba o viata prospera, sa fie alaturi de fiinta draga si in acelasi timp sa-si implineasca menirea.
De prea multe ori insa, cand doi oameni se indragostesc, se impiedica unul pe celalalt sa mearga pe drumul propriu.
Desi rostul unei relatii de iubire sau de prietenie este tocmai ca ei sa se ajute, sa se sprijine reciproc in implinirea vietii fiecaruia.
Un proverb intelept spune: „Leaga doua pasari impreuna, desi vor avea patru aripi, nu vor putea zbura”.
Acestor oameni le lipseste discernamantul, nu pot distinge ceea ce este valoros de cea ce este tentant, nu pot distinge iluzia unei satisfactii de moment de fericirea reala traita abia in momentul in care esti in armonie cu fiinta ta profunda, cu cei din jur, cu intregul Univers si cu Creatorul ei.
Dezvolta-ti puterea de patrundere a privirii, capacitatea de a percepe esenta lucrurilor. Formuleaza-ti intrebari exact in legatura cu lucrurile care ti se par cele mai evidente. Iti vei dezvolta astfel discernamantul.
Lucrurile sunt ceea ce Sunt si nu ceea ce par a fi. Aceasta afirmatie sa te ghideze.

6. Testul umilintei

Rezultatele obtinute ne vor spori increderea in fortele proprii, iar daca nu suntem atenti, asta ne poate trezi orgoliul. Multi artisti, oameni de stiinta, oameni de afaceri sau politicieni, desi pana la un moment dat isi fac menirea, datorita amplificarii orgoliului isi pierd contactul cu fiinta lor profunda, cu inspiratia divina si se abat de la calea proprie.
O privire mai atenta vede ca si atunci cand asemenea oameni continua sa lucreze, sa creeze, nu-si mai duc viata in armonie, nu mai sunt „inspirati”.
Testele de orgoliu apar pe tot parcursul implinirii menirii si in special in preajma clipelor de succes.
De aceea cultivarea continua a umilintei este de mare trebuinta.
Exista in traditia spirituala indiana o forma de yoga numita Karma Yoga care ne invata cum trebuie sa ne raportam la actiunile si roadele actiunilor noastre, in asa fel incat sa ne mentinem in constanta legatura cu Divinul, consacrandu-i in permanenta toate actiunile noastre, precum si toate fructele si rezultatele acestora.
Asta presupune sa nu uitam nici un moment, ca de fapt Dumnezeu este cel care actioneaza prin noi. Aceasta atitudine, in care nu ne mai consideram autorii actiunilor noastre, ne fereste de tentatia orgoliului si ne mentine in contact cu scanteia divina din inima noastra spirituala. Studiul aprofundat si practicarea constanta a sistemului Karma Yoga sunt recomandate celui care e hotarat sa-si duca la implinire menirea.

7. Testul bunului simt

Este posibil ca atunci cand ne simtim plini de importanta menirii noastre, sau cand treburile ne coplesesc, sa devenim nerabdatori, recalcitranti sau nepasatori cu oamenii din jurul nostru, sa-i ignoram, sa-i refuzam cand ne solicita ajutorul, sub pretextul ca avem lucruri mai importante de facut.
O asemenea atitudine arata ca nu suntem demni de menirea noastra. Trebuie sa ne cultivam aspiratia de a face bine in orice situatie, dar atentie, este vorba de binele divin, care de multe ori nu concorda deloc, cu ceea ce oamenii considera a fi „bine” pentru ei.
Constanta conectare la armonia divina, ne va ajuta sa putem sesiza exact cand, unde si in ce mod putem fi de folos altora la modul divin integrat. Atunci vom fi capabili sa manifestam bunul simt autentic, pentru ca vom simti bine de fiecare data, ce avem de facut.
Toate aceste teste apar cand nici nu ne asteptam, iar in majoritatea cazurilor nici macar nu ne dam seama ca suntem testati. Este o trasatura specifica examenelor spirituale.
De exemplu, intr-o conjunctura care ne pune la incercare curajul nu vom putea rationa la modul: „Aha, stiu! Mi-am dat seama! Acum imi este testat curajul si ca urmare trebuie sa adopt o atitudine curajoasa, ca sa pot trece examenul.”
Inteligenta divina concepe testele in asa maniera, incat in situatia de viata respectiva genunchii si pantalonii or sa ne tremure inevitabil, daca nu ne-am amplificat curajul suficient de mult in perioada premergatoare testului. In zadar stim ca ar trebui sa dam dovada de curaj, frica ne va coplesi.
Testul nu e conceput sa verifice ceea ce stim, ci ceea ce suntem.
Asa ca intelept e sa ne dezvoltam constient toate aceste calitati pe timpul semestrului de invatare, iar vremea sesiunii de examene sa ne gaseasca suficient de pregatiti si maturi pentru a ne permite sa ne asumam urmatoarea misiune a vietii noastre.

Verifica rezultatele!

Capacitatea de a aprecia corect rezultatele, atat cele partiale, cat si cele finale ale actiunilor noastre este indispensabila.
Sa verificam in permanenta daca ceea ce am obtinut…

1…corespunde scopurilor noastre initiale, daca nu am fost cumva deviat pe parcurs de la telul nostru, fara sa observam.
Am intalnit o persoana, care in tinerete a pornit pe o cale spirituala alaturi de un maestru spiritual indian. La indemnul lui a inceput sa publice la un moment dat lucrarile acestuia in limba tarii sale. Datorita valorii lor, cartile s-au vandut bine, si el a obtinut anumite fonduri pe care apoi s-a gandit sa le reinvesteasca pentru a publica si alte carti, pe care le considera valoroase. Afacerea a luat amploare, el era din ce in ce mai ocupat cu munca de editor. Nu prea mai avea timp sa mearga in India pentru a se intalni cu maestrul lui. Ca sa sustina afacerea s-a vazut nevoit sa caute si sa publice carti care se vand bine.
Calitatea spirituala nu mai era un criteriu. Treptat a uitat si de practica spirituala si de calea spirituala si de maestrul alaturi de care a pornit la drum. La ora actuala a devenit un mare om de afaceri, putred de bogat, are cea mai mare editura de carte ezoterica din tara respectiva, care rar mai publica cate o carte valoroasa, in rest bestselleruri de pe piata americana.
Omul acesta de 55 de ani mi-a destainuit intr-un moment de sinceritate si deschidere: „Stii, am senzatia ca am fost deturnat. Desi sunt considerat un om de succes, simt ca n-am facut ceea ce trebuia.” Am fost de acord cu observatia lui si am discutat chestiunea de mai multe ori, dar tot nu a facut nimic sa schimbe situatia. Mi-a spus ca de acum e prea tarziu, viata a trecut, vrea macar sa se bucure de rezultatele materiale ale vietii sale. Am incercat sa-l fac sa inteleaga ca nu este prea tarziu, ca inca isi poate constientiza menirea si poate munci pentru a si-o implini… pana intr-adevar nu va fi prea tarziu. A avut un moment de luciditate in care s-a hotarat sa faca schimbari majore in viata lui, dar dupa ce s-a intors la afacerile lui, a uitat din nou. Lucreaza in continuare pana la epuizare pentru ca afacerea sa mearga bine, se confrunta cu tot felul de boli si este nefericit, chiar daca doar in anumite momente recunoaste aceasta.

2. …se ridica la nivelul asteptarilor noastre, sau am realizat ceva in directia respectiva, dar prea putin. De exemplu, in cazul in care din menirea noastra facea parte sa realizam un mare centru terapeutic, si noi deocamdata am incropit un biet salon de masaj, din care ne asiguram traiul si atat, inseamna ca nu ne-am implinit rostul.

3. …servesc scopului pentru care ne-am mobilizat si daca rezolva acele probleme pe care ne-am propus sa le rezolvam. De exemplu: scopul nostru a fost sa gasim o solutie pentru reducerea somajului in orasul nostru si ne-am gandit ca pentru aceasta sa organizam niste cursuri de pregatire si reprofilare. Cursurile au avut succes, sute de oameni au beneficiat de aceasta pregatire, noi am fost foarte apreciati, dar datele statistice arata ca rata somajului n-a scazut deloc… Inseamna ca totusi nu ne-am implinit sarcina. Poate metoda nu a fost cea adecvata. Intr-un asemenea caz trebuie sa cautam alte metode.

4. …ne-a ajutat suficient de mult in a ne transforma, in a ne scoate la lumina potentialul nostru, inzestrarea noastra divina, daca intr-adevar simtim ca suntem mai mult decat am fost cand am pasit pe acest drum. Sa vedem, daca avem mai mereu sufletul trezit, daca simtim ca suntem in armonie si fericiti, daca avem in continuare elanul si entuziasmul pentru a face lucrurile utile pe care le avem de facut pentru a ne continua menirea.
Aceste verificari ale rezultatelor trebuie facute cat mai des, nu doar la atingerea rezultatului final. Verificarile pe parcurs sunt extrem de utile. Ne ajuta sa nu deviem, sau daca parasim pentru o vreme drumul nostru sa ne dam seama la timp, cand inca ne mai putem intoarce.
Sa nu mai ajungem in situatia in care ne intrebam „Ce rost are viata mea?” ci sa putem exclama cat mai des, plin de uimire si recunostinta: „CE ROST (extraordinar) ARE VIATA MEA!!!”

Aimen Klimmeron – Ce rost am?, Editura MIX