miercuri, 12 septembrie 2018

Partea corpului cea mai vorbitoare este...

Desi ni se pare ca ochii sunt cei care ne vorbesc cel mai clar despre ceea ce simte cineva, cercetătorii au demonstrat că de fapt nu ochii, nici mâinile, ci picioarele sunt cele care ne arată starea în care se află o persoană.

Dacă suntem antrenați puțin să fim atenți la limbajul nostru corporal și la limbajul corporal al oamenilor care comunica între ei sau cu noi, atunci vom observa că un om interesat de un subiect își ține labele picioarelor și genunchii îndreptați spre cel care vorbește, iar daca interesul dispare, sau se simte inconfortabil va incepe treptat sau brusc să își îndrepte picioarele în altă direcție sau spre cea mai apropiată ieșire.

Agitația psihică este evidentă și în ticul de a bate pe loc din picioare.

Când cineva este introdus într-o stare de relaxare profundă, un bun feedback al faptului că relaxarea s-a produs este faptul că acel cineva nu îți mai mișcă deloc picioarele. Atâta timp cît pare să respire liniștit dar mișcă din picioare înseamnă că persoana încă nu este complet relaxată și putem continua cu sugestiile / algoritmii procesului de relaxare până ce trece un timp de când nu mai apar mișcări ale picioarelor.

Cu cât mai mult se milcă picioarele cuiva cu atât mai mare este starea de agitație, însă ne dă indicații și despre capacitatea de activare a energiei unei persoane.

Oamenii care nu prea mișcă din picioare nu neaparat sunt calmi și liniștiți, ci este posibil să nu fie în mod natural, temperamental capabili de o activare promptă și de o mobilizare a resurselor, așa cum se întâmplă cu oamenii care la modul necontrolat par colerici, sangvinici, insa odată educat acest potențial el poate aduce rezultate remarcabile.

Dacă este nevoie să angajezi pe cineva activ și omul stă foarte liniștit pe scaun este posibil să nu fie capabil să se mobilizeze și să fie nevoie de o observare mai amanunțită, de un interviu bine structurat și de o perioadă de probă.

Dacă este nevoie de un om liniștit pentru un anumit job și cel care vine la interviu dă mult din picioare, se foiește pe scaun, este posibil să se plictisească într-un job cu sarcini monotone.

Sper ca aceste idei să își folosească pentru a te înțelege mai bine și pentru a fi mai îngaduitori cu noi și cu ceilalți.

Dacă crezi că le folosește și altora, simte-te bine și dă mai departe acest material.

Multumesc că Exiști! Te Iubesc!

Un Alt Tu,
Crina