miercuri, 31 iulie 2013

Dovada: celulele canceroase de san pot reveni la normal fara medicamente

Cand o femeie are cancer la san, adesea auzi ca ea “se bate” si “lupta” cu boala si ca telul este de a omora celulele maligne – prin chimicale si radiatie – si de a le separa de corp prin chirurgie. Dar ar putea sa mai fie o cale de a scapa corpul de cancerul la san. Cheia? Ajutarea celulelor canceroase sa revina inapoi la starea de celule normale.

Nu este o idee total noua. La urma urmei, asa cum s-a mai prezentat anterior nu este prima data cand se dovedeste ca unele cancere la san au fost vindecate aparent natural
celulele canceroase
 de catre corp. Cercetatorii au concluzionat ca anumite stari canceroase maligne au regresat spontan daca nu au fost niciodata descoperite pe o mamograma si tratate.

Acum exista dovezi de la oamenii de stiinta ai Universitatii din California, Berkeley (UC Berkeley) si de la Lawrence Berkeley National Laboratory precum ca celulele maligne mamare pot fi ghidate inapoi la un model de crestere normal fara a utiliza chimicale sau medicamente. Descoperirile, pe care cercetatorii le-au anuntat recent la intalnirea anuala a Societatii Americane pentru Biologie Celulara (American Society for Cell Biology) in San Francisco, dezvaluie pentru intaia oara ca fortele mecanice chiar si singure pot stopa si intoarce la crestere normala celulele canceroasedin cresterea lor necontrolata. Mai mult, celulele canceroase se pot intoarce la normal chiar daca mutatiile genetice responsabile pentru declansarea starii maligne initiale nu au disparut.

Deci ce au facut cercetatorii pentru a intoarce la normal celulele canceroase?

Ei literalmente le-au supus presiunii. In mod specific, ei au aratat ca presiunea mecanica exercitata asupra celulelor canceroase le-au facut sa apara din nou ca normale si sanatoase.
Pentru studiul lor, oamenii de stiinta au plasat celulele epiteliale maligne provenind de la cancerul de san intr-o substanta similara gelatinei. Celulele au fost apoi injectate in camere din silicon flexibil care au permis cercetatorilor sa aplice o forta de compresie asupra celulelor canceroase la un stadiu timpuriu al dezvoltarii lor. Cercetatorii au folosit microscopia cu inregistrare secventiala in decurs de cateva zile pentru a arata cum comprimarea timpurie a indus schimbari in celulele maligne, schimbari care le-au conferit acestora trasaturi caracteristice dezvoltarii celulare normale.
“Oamenii au stiut de secole ca forta fizica poate influenta corpurile noastre”, a spus intr-o declaratie mass-media Gautham Venugopalan, care a condus noile experimente ca parte a recentei lui dizertatii pentru completarea tezei de doctorat la UC Berkeley. “Cand ridicam greutati, muschii se mareasc. Forta gravitatiei este esentiala pentru pastrarea oaselor noastre puternice. Aici aratam ca forta fizica poate juca un rol in cresterea – si revenirea – celulelor canceroase”.
Cercetatorii nu propun automat dezvoltarea compresiei ca tratament pentru cancerul la san. “Comprimarea, prin ea insasi, nu este o terapie probabila”, a spus cercetatorul principal Daniel Fletcher, profesor de bioinginerie la UC Berkeley si savant al Berkeley Lab.
Totusi descoperirile sunt extrem de importante, deoarece ele arata ca celulele canceroase pot fi, intr-un anume sens, reabilitate si reintoarse la normalitate. “Celulele maligne nu au uitat complet cum sa fie sanatoase; ele doar au nevoie de aluziile corecte pentru a le calauzi inapoi la un model de crestere sanatos”, a concluzionat Venugopalan.
Scris de  in data de iunie 22, 2013  
Pentru mai multe informatii:
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2012-12/asfc-bcc120412.php http://www.eurekalert.org/multimedia/pub/50872.php?from=228460
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2012-12/uoc–trb121212.php
http://www.naturalnews.com/024901_mammograms_breast_cancer.html - celulele canceroase

AUTOTROFII - Oameni care traiesc fara mancare si fara apa


Prahlad Jani
- In lume exista peste 3000 de oameni care traiesc fara sa consume hrana solida, multi dintre ei si fara sa consume lichide. Sunt numiti "autotrofi", o denumire data organismelor capabile sa transforme energia solara in hrana, prin fotosinteza. Numai ca specialistii nu pot explica mecanismul prin care autotrofii umani supravietuiesc -


Indianul Prahlad Jani are 83 de ani, dar nu a mai mancat si nu a mai baut nimic de la varsta de 8 ani, cand, spune el, a fost binecuvantat de Zeita Amba. Jani este numit Mataji - un adept al Zeitei Mama a Tuturor, Amba sau Durga, foarte populara in Gujarat, locul lui natal.

In 2010,
 
Jani a fost supus unei atente supravegheri medicale, la Spitalul Sterlin din Ahmedabad. Timp de zece zile, o echipa formata din 30 de medici specialisti i-au monitorizat functiile vitale. Rezultatele i-au naucit, desi in India sunt multi yoghini care fac tot felul de demonstratii ce anuleaza legile fizicii, dar si pe cele fiziologice. Lui Prahlad Jani i s-a interzis sa faca baie, stiut fiind ca apa hidrateaza si prin piele.

Oamenii normali pot trai fara apa doar trei, patru zile, dar cu urmari uneori foarte greu de ameliorat. Jani nu a avut nici o complicatie. In ciuda faptului ca nu consuma nici un mililitru de lichide, urina se forma in vezica, dar, cu totul inexplicabil pentru medicii care l-au asistat, era absorbita ulterior de peretii vezicii. Cat a durat experimentul, Jani nu a mancat, nu a baut si nici nu a avut necesitati fiziologice.
AUTOTROFII - Oameni care
                                    traiesc fara mancare si fara apa
Mataji Jani
Insa functiile organelor interne nu s-au modificat in nici un fel si nu a manifestat nici o afectiune. Prahlad Jani este un om sfant, care traieste ca un pustnic, intr-o pestera, de la varsta de 8 ani, cand i s-a aratat Zeita Amba. El sustine ca este hranit cu apa divina printr-o gaura in bolta pesterii, si ca nu a simtit niciodata nevoia de a manca, de a urina sau defeca. Nu incearca sa explice in nici un fel conditia sa, lasandu-se total in grija zeitei protectoare, pe care o slujeste cu rugile sale si meditatii zilnice.

Dr. G. Ilavazahagan, directorul Institutului Apararii Nationale din India, care a participat la examinarea lui Jani, nu intelege cum un om poate supravietui in intregime ca o planta. "Pare evident ca mai exista o sursa de energie care poate fi procesata de corpul uman, in afara caloriei, dar va dura pana o vom descoperi".


"Fenomenul HRM"


Hira Ratan Maneck, in varsta de 67 de ani, este tot din India . Este inginer si a renuntat la mancare in mod deliberat, in urma cu opt ani, vrand sa demonstreze ca organismul uman are mai mult de suferit prin consumul de mancare solida, decat prin nealimentare. Ratan se hraneste cu apa, sucuri si energie solara.
AUTOTROFII - Oameni
                        care traiesc fara mancare si fara apa
Hira Ratan Maneck
 
Invitat de specialistii NASA pentru un studiu, a trait doar cu apa si absorbtie de energie solara, pe toata durata supravegherii, timp de 130 de zile. Nestiind cum sa denumeasca procesul prin care supravietuia, specialistii NASA l-au numit "fenomenul HRM", de la initialele subiectului.


Ratan a incetat sa consume hrana solida dupa un pelerinaj in Himalaia. "In fiecare dimineata, statea la soarele ce rasarea, cate o ora, fara sa clipeasca", spune sotia sa, Vimla.

"Acesta era meniul principal. Ocazional, mai consuma cate o cafea, ceai sau alte lichide". Ratan crede ca aceasta metoda reda corpului abilitatea naturala de a trai, fara sa fie ingreunat de toxinele generate de hrana solida. "Si creierul se simte mai bine astfel hranit", spune Ratan. "Este o metoda straveche, practicata de ascetii Hindu si Jina. Este chiar demonstrabila stiintific".


Mic dejun cu soare


Ceea ce s-a si facut. In urma unor cercetari efectuate de "British Royal Medical Institution", s-a constatat ca, intr-adevar, energia solara este ideala pentru viata. In prezent, se face o publicitate negativa Soarelui, din cauza exploziilor solare, care afecteaza tehnologia, in primul rand. Dar, din punct de vedere al vietuitoarelor, mult mai multe efecte negative sunt cauzate de lipsa expunerii la soare. Dimineata, la rasarit, soarele este o adevarata hrana energetica. 

"Consumand legumele care sunt dependente de energia solara, ca sa se dezvolte, oamenii traiesc, practic, dintr-o sursa indirecta de energie solara", este de parere Ratan. "Noi ne hranim cu ceea ce a fost deja procesat de plante. Trebuie sa reinvatam sa absorbim energie solara din sursa directa".

Metoda lui Ratan de a "gati" energia solara e simpla: incepi prin a privi cateva secunde la soarele care rasare dimineata; treptat, se prelungeste sedinta pana la 30 de minute. Cand se ajunge la 15 minute de privit soarele diminetii, deja se diminueaza necesitatea de a manca. La 30 de minute, creierul dezvolta capacitatea de a stoca energia solara si de a o transforma in energia necesara activitatilor umane.

O plimbare de 40 de minute, cu picioarele goale in soarele diminetii, incarca "bateriile" umane si inlatura orice afectiune psiho-somatica. Cel mai important, spun ascetii indieni, este faptul ca se formeaza in jurul trupului o coroana de energie, care alimenteaza organismul toata ziua. Cu cat aceasta coroana este mai puternica, riscul de imbolnavire scade, pana la a fi eliminat definitiv.
AUTOTROFII - Oameni
                        care traiesc fara mancare si fara apa
Solarian
Neurofizicianul Sudhir Shah, care i-a monitorizat si pe Jani, si pe Ratan, in cursul unui experiment ce a implicat mai multi subiecti, desfasurat la Health Care International Multitherapy Institute, nu poate da o explicatie stiintifica fenomenului. "I-as spune, mai degraba, "adaptarea cronica" a unui organism la conditii vitrege impuse.

Astfel, organismul isi reduce voluntar necesarul de energie, pentru a procesa reactiile chimice, fenomen ce intervine cam dupa a 16-a zi de post a ascetilor. Organismul slabeste dramatic, chiar si 40 de kilograme in 200 de zile, dar, in ciuda asteptarilor medicilor, nu se observa nici o dereglare a functiilor vitale.

Dupa acest "hop", organismul se adapteaza. Este posibil si sa se activeze acel lob temporal unde credem ca s-ar afla sediul celui de-al saselea simt, responsabil de proprietatile parapsihice. Celelalte parti ale creierului, inclusiv hipotalamusul, glanda pituitara si medulla oblongata, nu sufera nici o modificare".


Ratan, practicant jainist, este ferm convins ca procentul foarte mare de functii ale creierului inhibate la oamenii ce consuma hrana solida se activeaza cu hrana solara. Si ceea ce resimte imediat orice subiect care renunta la hrana solida este inclinatia spre sfere spirituale, uitand de grijile materiale.



Organismul uman este dotat ca si plantele 


In conditii de experiment similare, la unii subiecti s-a constatat o scadere dramatica a nivelului de zahar in sange, pana la limita de risc letal maxim, dar ascetii nu prezentau nici un simptom. Ratan nu a mancat si a baut doar apa fiarta, in timpul zilei, pe durata experimentului, ce a durat 200 de zile, dar, in viata de zi cu zi, consuma noua tipuri de lichide, pe langa sedintele solare.


Un grup de calugari jainisti, care fac parte din Societatea Energiei Solare, s-au supus testarilor medicilor pentru a demonstra ca postul ascetic regleaza tensiunea, pulsul, sistemul urinar, sistemul digestiv, sistemul circulator, practic, toate functiile organismului si ale creierului in special.

Medicii se straduiesc acum sa dezvolte o strategie de vindecare a anumitor boli prin post, o metoda practicata de animale, care cand se imbolnavesc renunta la mancare si reduc consumul de energie, dormitand tot timpul.


Un studiu de nutritie destul de recent arata ca vitamina B12, absolut necesara organismului uman, se regaseste doar in hrana de origine animala, deci vegetarienii n-ar putea sa supravietuiasca doar cu legume. Si totusi, in organismul autotrofilor se gaseste, inexplicabil, o cantitate suficienta de B12. Continuand cercetarile, s-a descoperit ca in intestinul uman exista o bacterie care genereaza componentele vitaminei B12.

Un alt studiu a aratat ca intestinul uman este capabil sa produca o bacterie ce intra in compozitia aminoacizilor, deci omul este dotat cu o microflora capabila sa-l intretina, fara aport din afara. Pana la urma, mitologiile care vorbesc despre cei dintai oameni, ce nu consumau hrana solida, se vor dovedi a fi fost adevaruri demult uitate.


A renuntat la pizza pentru... nimic 


Dar nu numai indienii, practicanti ai unor culte diverse, pot deveni autotrofi. Doctorul Michael Werner, din Brunswick, specialist in chimia cancerului, traieste de patru ani doar cu hrana solara. Werner are 60 de ani, alearga in fiecare dimineata peste trei kilometri, apoi ia micul dejun cu sotia sa, Angelica. Ea mananca
destul de consistent, el bea doar o ceasca de cafea.

La serviciu, are un program incarcat, dar tot isi face timp si pentru o partida de tenis, sportul lui preferat. Dupa ce se intoarce acasa, cei trei copii, fiecare cu problemele lui, il tin ocupat. Viata lor pare absolut normala.
AUTOTROFII - Oameni
                        care traiesc fara mancare si fara apa
Doctorul Michael Werner
 
Asa si este, doar ca Angelica nu trebuie sa gateasca pentru Michael. Deloc.

Michael Werner n-a mai consumat hrana solida de la Revelionul din 2001, cand a mancat o uriasa portie de salata de cartofi si o bucata mare de tort, dupa care i s-a facut rau. A fost doar o indigestie, dar Michael, doctor in chimie, s-a hotarat sa renunte la mancare. A citit, s-a informat, dar ideea i-a dat-o o prietena de familie care experimenta hrana solara, renuntand la mancarea solida.

Treptat, Michael a trecut si el pe hrana solara. I-au trebuit doar trei saptamani sa se adapteze la noua conditie, care ii confera infinit mai multa vitalitate. "E ki-ul cosmic, energia ideala!", spune Werner. Dieta lui zilnica este formata din patru cesti de cafea si doua sucuri de fructe naturale, plus, ocazional, un pahar de vin.

In rest, ...soarele diminetii. "Sunt o persoana absolut normala, fericita si in deplinatatea sanatatii", spune Werner. "Inainte eram dependent de pizza, eram supraponderal si ma simteam epuizat dupa o zi de munca. Multi colegi doctori mi-au spus ca e o nebunie ceea ce incerc sa fac. La un moment dat, chiar mi-au recomandat sa vorbesc cu un psiholog".


Foamea din minte 


Adevarul este ca transformarile care se produc in primele 21 de zile par ingrijoratoare, mai ales slabirea dramatica si aspectul de "pruna uscata" al pielii. Dupa care organismul incepe sa proceseze noua dieta. Nu toti reusesc sa se adapteze. "Cei mai multi dintre cei care renunta o fac pentru ca nu reusesc sa-si scoata foamea din minte", spune Werner.

Ca specialist in reactii chimice, a observat ca organismul capata o rezistenta uluitoare si o putere de regenerare mult mai mare decat inainte, fapte dovedite de el prin analize si radiografii. Sistemul imunitar pare o reduta de necucerit. Doarme doar cinci ore pe noapte, suficient cat sa se odihneasca pe deplin.

O alta functie care a suferit modificari considerabile este memoria, care acum pare un "stick" modern, cu o capacitate de stocare uriasa. Cand reporterii l-au intrebat daca dieta sa nu e cumva o forma de anorexie, dr. Werner a raspuns prompt: "Eu nu mananc, pentru ca imi iubesc corpul, nu pentru ca-l urasc! Si asta schimba toate reactiile din organism, fiind un catalizator". 


Dr. Werner nu lipseste de la mesele copioase date de prietenii de familie, desi nu simte nevoia sa consume nimic. Mintea lui nu mai are nici o relatie cu hrana solida. Corespondeaza cu vreo 30 de oameni care se supun voluntar aceluiasi regim. Foarte invocat este si numele lui Wiley Brooks, cel care in 1983 a infiintat, in America, "Institutul Celor ce se Hranesc cu Aer".

Din pacate, a fost surprins cand tocmai ingurgita o placinta de pui, dupa ce sustinuse in public ca nu consumase hrana solida de 19 ani! De atunci, multi dintre cei care traiesc cu aer sunt supusi unor teste de control.

In 1999, o alta adepta renumita a dietei cu aer, australianca Ellen Greves, a picat testul medicilor, dupa numai patru zile de hrana solara. Sanatatea ei s-a deteriorat atat de sever, incat medicii au pus capat testarii. Dr. Werner a participat insa la doua experimente, de cate zece zile fiecare, si a reusit cu succes sa demonstreze ca se poate trai fara mancare.

De ce exista foamete in Africa ?! 


Problema pe care o ridica acesti oameni nu este una usoara. Cum reusesc ei sa traiasca si sa fie sanatosi, cand in lume exista tari unde oamenii mor literalmente de foame, mai ales in Africa unde, se spune, soarele este mai stralucitor?!

Si pentru aceasta problema, dr. Werner are un raspuns, dar nu o explicatie: "Mor de foame, pentru ca sunt convinsi ca asta se intampla daca nu mananca. A trai cu energie solara este un concept pe care creierul, in primul rand, trebuie sa si-l insuseasca. Sunt convins ca metoda folosita de noi ar salva omenirea de la foamete, dar nu cred ca omenirea este gata sa treaca la acest mod de viata, care este foarte spiritual.

Eu, personal, n-as indrazni sa sfatuiesc pe nimeni sa faca ceea ce fac eu". Chiar si el, care si-a "calit" creierul, mai pofteste uneori la pizza si ciocolata. Si chiar vrea sa-si satisfaca pofta, dar imbucatura i se opreste in gat. "Mentalitatea omului guverneaza. E cel mai aprig razboi s-o invingi!". 


Expertii nutritionisti nu accepta aceasta idee si au si ei dreptatea lor. Cum ai putea, de exemplu, sa convingi copiii ca pot trai cu soare si aer?! "Poti sa tii un bebelus in soarele diminetii cat vrei, dar, daca nu-l hranesti, va muri", spune dr. Helmut Oberritter.

"Numai plantele traiesc cu hrana sintetizata din energia solara, dar vorbim de alt regn". Admite, totusi, ca cei care se hranesc ca dr. Werner au o mentalitate aparte, dar cum poate aceasta mentalitate sa-i tina sanatosi, fara sa se hraneasca cu mancare solida, nu poate explica stiintific.

"Sunt inclinat sa cred ca acesti oameni fac parte dintr-o alta rasa umana, foarte restrictiva, care a fost in trecut si a lasat mostenire anumite gene, pe care, cu metodele din prezent, inca nu le-am detectat", spune dr. Oberritter, mai in gluma, mai in serios. "In orice caz, sistemul prin care autotrofii umani supravietuiesc este prea complicat sa se fi dezvoltat intr-o scurta perioada de timp".


Alaptare pana la 7 ani, apoi... soare 


Si in Rusia cea plina de cercetatori ai fenomenelor neobisnuite se gasesc autotrofi. Avand o tara greu de hranit, conducatorii au finantat multe studii de nutritie, insa doar filosofii au reusit sa se apropie de "fotosinteza" autotrofilor.

Verdanski, de exemplu, era convins ca omul este o fiinta energetica si trebuie sa fie capabil sa se hraneasca doar cu energie din spatiul cosmic. In Rusia, exista un grup de autotrofi, care se intalnesc cu regularitate la Muzeul Konstantin Vasiliev din Moscova. Acestia cred ca au descoperit si solutia pentru copiii autotrofi.
AUTOTROFII - Oameni
                        care traiesc fara mancare si fara apa
Zinaida Baranova
 
"Un copil trebuie alaptat pana la varsta de 7 ani, dupa care este perfect capabil sa devina autotrof", spune Zinaida Baranova, din Krasnodar, cea mai renumita dintre acestia. "Mama, chiar daca nu consuma hrana solida, are suficient lapte pentru a hrani copilul pana la 7 ani".

Zinaida a lasat clar sa se inteleaga ca exista femei din grupul lor care au facut acest experiment. Zinaida s-a supus testarii sub supraveghere medicala. Cercetatorii de la Institutul Bauman au constatat ca varsta biologica a femeii pare a fi de 20 de ani, desi e trecuta de 65. Explicatia: ea nu consuma hrana solida de peste patru ani.

"Organele ei parca s-au regenerat", a constatat profesorul Spiridonov. Inainte de a renunta la mancare, avea chiar si o boala cronica, la stomac, plus diverse simptome specifice varstei. Acum nu mai are nimic. Nu i-a fost usor sa se adapteze la dieta cu aer. A suferit de epuizare, avea crampe si gura uscata. Starea de bine a inceput sa se instaleze dupa o luna.


Biologii sustin ca orice organism viu are nevoie de energie ca sa supravietuiasca. Plantele, prin fotosinteza, proceseaza energia solara. Mai sunt organisme care isi procura energia din anumite reactii chimice proprii, dar ambele procese necesita enzime sofisticate. Omul nu are asemenea enzime, deci ar trebui sa nu supravietuiasca fara mancare. Totusi, peste 3000 de oameni dovedesc contrariul. Asa cum unii se hranesc cu cioburi de sticla, tot asa altii pot sta nemancati. 

Multumim Andi pentru acest articol!

duminică, 28 iulie 2013

Un mesaj de la Peter Buffet - fiul bogatasului Buffet - despre cum sa actionam pro-comunitar (in engleza)

Un incredibil de valoros articol (de trezire la realitate) scris de Peter Buffet (exact, fiul celui mai bogat om al planetei) despre cum sa facem acte filantropice si de dezvoltare comunitara ori asistenta sociala la modul cu adevarat real. 

Este deopotriva un mesaj motivational-inspirational si un semnal de alarma adresat noua, tuturor celor (de oriunde din lume) ce vrem sa investim durabil (timp, bani, energie personala, creativitate, cunostinte si competente, vointza, pasiune etc) in modalitati concrete de a "face bine" pentru comunitate. 

Inainte de a purcede la aceasta "facere" este necesar sa gasim solutia/ modalitatea corecta, altfel (zicere de la Romania) vom patzi (despre asta vorbeste Peter in articol) exact ca Mesterul Manole. Si ne miram apoi de ce in ciuda atator eforturi si straduinte, si a sute de milioane de suflete orientate procomunitar, de zeci de ani, (de la voluntari la mari oameni de afaceri si donatori) si sute de miliarde alocate pe intreg pamintul anual, nu se vede in mod real nici o schimbare in bine la modul serios si durabil, nici in RO, nici in UE si niciunde pe mapamond (sublinierile cu bold imi apartin). Ca sa il citez pe Peter:It’s the same old story; we really need a new one.

Primul pas, corect facut, ni-l propune chiar el in articol.Enjoy yourself!

[Mai jos redau cateva fragmente esentiale, dar va invit sa cititi intreg articolul aici, la New York Times in curte (it's a must read, cum zice americanu'): 
http://www.nytimes.com/2013/07/27/opinion/the-charitable-industrial-complex.html?_r=0 ]
OP-ED CONTRIBUTOR

The Charitable-Industrial Complex

  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • GOOGLE+
  • SAVE
  • E-MAIL
  • SHARE
  • PRINT
  • REPRINTS
I HAD spent much of my life writing music for commercials, film and television and knew little about the world of philanthropy as practiced by the very wealthy until what I call the big bang happened in 2006. That year, my father, Warren Buffett, made good on his commitment to give nearly all of his accumulated wealth back to society. In addition to making several large donations, he added generously to the three foundations that my parents had created years earlier, one for each of their children to run.
Open, N.Y.

Audio

Listen to a related song written by Peter Buffett.
 'Already Flown' by Peter Buffett
Opinion Twitter Logo.

Connect With Us on Twitter

For Op-Ed, follow@nytopinion and to hear from the editorial page editor, Andrew Rosenthal, follow@andyrNYT.
Early on in our philanthropic journey, my wife and I became aware of something I started to call Philanthropic Colonialism. I noticed that a donor had the urge to “save the day” in some fashion. People (including me) who had very little knowledge of a particular place would think that they could solve a local problem. Whether it involved farming methods, education practices, job training or business development, over and over I would hear people discuss transplanting what worked in one setting directly into another with little regard for culture, geography or societal norms.
Often the results of our decisions had unintended consequences; distributing condoms to stop the spread of AIDS in a brothel area ended up creating a higher price for unprotected sex.
But now I think something even more damaging is going on.
Because of who my father is, I’ve been able to occupy some seats I never expected to sit in. Inside any important philanthropy meeting, you witness heads of state meeting with investment managers and corporate leaders. All are searching for answers with their right hand to problems that others in the room have created with their left. There are plenty of statistics that tell us that inequality is continually rising. At the same time, according to the Urban Institute, the nonprofit sector has been steadily growing. Between 2001 and 2011, the number of nonprofits increased 25 percent. Their growth rate now exceeds that of both the business and government sectors. It’s a massive business, with approximately $316 billion given away in 2012 in the United States alone and more than 9.4 million employed.
Philanthropy has become the “it” vehicle to level the playing field and has generated a growing number of gatherings, workshops and affinity groups.
As more lives and communities are destroyed by the system that creates vast amounts of wealth for the few, the more heroic it sounds to “give back.” It’s what I would call “conscience laundering” — feeling better about accumulating more than any one person could possibly need to live on by sprinkling a little around as an act of charity.
But this just keeps the existing structure of inequality in place. The rich sleep better at night, while others get just enough to keep the pot from boiling over. Nearly every time someone feels better by doing good, on the other side of the world (or street), someone else is further locked into a system that will not allow the true flourishing of his or her nature or the opportunity to live a joyful and fulfilled life.
And with more business-minded folks getting into the act, business principles are trumpeted as an important element to add to the philanthropic sector. I now hear people ask, “what’s the R.O.I.?” when it comes to alleviating human suffering, as if return on investment were the only measure of success. Microlending and financial literacy (now I’m going to upset people who are wonderful folks and a few dear friends) — what is this really about? People will certainly learn how to integrate into our system of debt and repayment with interest. People will rise above making $2 a day to enter our world of goods and services so they can buy more. But doesn’t all this just feed the beast?
I’m really not calling for an end to capitalism; I’m calling for humanism.
Often I hear people say, “if only they had what we have” (clean water, access to health products and free markets, better education, safer living conditions). Yes, these are all important. But no “charitable” (I hate that word) intervention can solve any of these issues. It can only kick the can down the road.
My wife and I know we don’t have the answers, but we do know how to listen. As we learn, we will continue to support conditions for systemic change. 
It’s time for a new operating system. Not a 2.0 or a 3.0, but something built from the ground up. New code.
What we have is a crisis of imagination. Albert Einstein said that you cannot solve a problem with the same mind-set that created it. Foundation dollars should be the best “risk capital” out there.
There are people working hard at showing examples of other ways to live in a functioning society that truly creates greater prosperity for all (and I don’t mean more people getting to have more stuff). 
Money should be spent trying out concepts that shatter current structures and systems that have turned much of the world into one vast market. Is progress really Wi-Fi on every street corner? No. It’s when no 13-year-old girl on the planet gets sold for sex. But as long as most folks are patting themselves on the back for charitable acts, we’ve got a perpetual poverty machine.
It’s an old story; we really need a new one.
Peter Buffett is a composer and a chairman of the NoVo Foundation.

Lei teng gong, planta care vindecă cancerul in 40 de zile ?!

Se pare că o planta necunoscută europenilor până de curând, care creşte în China, vindecă cancerul! Planta poartă un nume ciudat Lei teng gong („vița tunetului lui Dumnezeu”). Agitaţia în rândul medicilor şi a cercetătorilor a început după ce anumite studii de laborator au arătat că şoarecii bolnavi de cancer la pancreas s-au vindecat în 40 de zile atunci când li s-a administrat în mod regulat un compus pe baza acestei plante. Totuşi, în China Lei teng gong este cunoscută de milenii şi ea este deja integrată din antichitate în reţetele de vindecare a unor afecţiuni grave, printre care artrita reumatoidă sau cancerul.
S-a constată că şi după încetarea tratamentului cu Lei teng gong , tumoarea canceroasă nu mai revine, aşa cum este de cele mai multe ori cazul cu tratamentele clasice ale medicinei moderne. Cercetătorii cred că substanţa principală care conferă aceste proprietăţi neobişnuite plantei chinezeşti este chiar triptolida, un compus care a fost identificat în urmă cu mai mulţi ani ca având un efect foarte puternic în lupta împotriva tumorilor canceroase.
Din păcate, la fel ca şi în cazul altor plante cu virtuţi deosebite, cum ar fi turmericul sau ghimbirul, o parte a comunittii ştiinţifice este foarte lentă în ceea ce priveşte popularizarea cunoştinţelor despre noua plantă. Lei teng gong  care ar putea salva sute de mii de vieţi anual. Motivul este simplu: marile corporaţii farmaceutice nu ar câştiga niciun ban dacă această plantă ar fi crescută în cantităţi foarte mari, deoarece atunci vindecarea fiinţelor umane care sunt bolnave ar fi foarte simplă şi nu ar costa aproape nimic, în comparaţie cu medicamentele ce uneori costă o avere în lumea occidentală.
Firmele de medicamente sponsorizează în schimb mii de studii false, care să demonstreze puterea şi eficiența noilor medicamente de pe piaţă, despre care în prezent se ştie nu doar că sunt aproape lipsite de orice virtuţi terapeutice, dar că provoacă de asemenea efecte secundare teribile celor bolnavi. Vestea proastă este că, deşi studiile recente au demonstrat fără dubiu aceste calităţi extraordinare de vindecare ale plantei din China, marile firme farmaceutice plănuiesc scoaterea pe piaţă a unui medicament de sinteză care să conţină triptolida şi care, bineînţeles, se va vinde pentru o sumă exorbitantă de bani. Aceasta în timp ce planta chinezească este perfect naturală, se găseşte din abundenţă şi nu costă aproape nimic.
Articol preluat de pe: http://www.edituradaksha.ro/

Acum in Romania      http://www.leigongteng.eu/

 Lei gong teng este o planta folosita in medicina chinezeasca de sute de ani pentru tratamente traditionale scrie Business Week.
"Sute de milioane de oameni cad prada anual uneia dintre cele mai misterioase boli ale secolului: cancerul. Si de aceasta data, remediul miraculous vine tot din spatial Asiatic, chinezii fiind cei care se lauda cu gasirea antidotului bolii.
Un nou studiu realizat la Centrul pentru Studiul Cancerului din cadrul Universitatii din Minnesota arata ca planta poate face cancerul sa dipsara in doar 40 de zile, chiar si dupa un tratament intrerupt. scrie Ziarul Oval
“Aceast medicament este absolut incredibil. Poate omora celulele tumorii”, spune seful cercetatorilor care s-a ocupat de acest proiect, Dr. Ashok Saluja.


Medicii au fost uluiti sa observe cum planta isi face efectul si lupta cu celulele canceroase pentru inlaturarea acestora. Ceea ce face aceasta planta cu adevarat miraculoasa este substanta numita triptolide, o substanta despre care se stia ca ajuta mult in lupta cu cancerul.
Desi foarte greu de gasit, noi va oferim acum, in Romania, in exclusivitate, acest nou tratament, Lei Gong Teng sub forma de capsule cu extract.
Cea mai buna forma de asimilare este extractul ce contine exact elementele esentiale din Lei Gong Teng, in forma concentrata.

Multumim Andi de acest material si celor care l-au realizat. Ramane la latitudinea cititorilor daca vor sau nu sa testeze aceasta si sa aprofundeze despre ea si efectele ei, dar daca exista face o treaba minunata... ma intreb apropo de medicina germanica daca dizolva si releele din creier ...!?!?!?

vineri, 26 iulie 2013

Mana stanga - Efectele asupra corpului



Masati-va in fiecare dimineata palmele, pentru a activa fiecare organ in parte! Aveti mentionate pe desen punctele (partile) care corespund fiecarui organ intern (tesut moale sau solid). Puteti sa incepeti masajul (chiar ar trebui) si atunci cand aveti dureri sau oarecare disconfort. Puteti face masajul de dimineata si frecand cu putere lobul urechilor (pe toata suprafata lui) pana ce acestea se incing! 

Si pe lobul urechii sunt asezate toate teminatiile nevoase care corespund fiacarui organ, iar prin masaj nu faceti decat sa le "puneti la treaba" pentru a avea o zi mai usoara, pentru ca atunci cand sunt mai multi care "trudesc" pentru ca organismul sa functioneze..., puterea creste!

REVOLUTIE IN BUCATARIE, autor prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi

(Menci), publicata in 2011
-rezumat-
Mancati fara grija
Urda cu marar
Legume sote
Salata de fasole verde cu usturoi
Legume la gratar
Salata de vinete
Legume la abur
Salata de leurda
Ghiveci de legume
Salata de ghebe cu usturoi
Mancare de stevie
Salata de ton
Mancare de urzici
Salata de rosii
Salata de castraveti cu marar
Salata de andive
Salata de spanac
Salata de papadie
Salata de rucola cu rosii cherry
Salata de varza
Salata asortata cu ardei gras,
 castraveti, rosii, ceapa
Salata verde cu ceapa verde si ridichi
Sos vinegreta
Mancati cu moderatie
Sos de usturoi(mujdei)
Rosii umplute cu branza
Sos de mustar
Ardei umpluti cu branza
Sos de iaurt cu verdeturi si usturoi
Supa de ceapa
Hrean cu sfecla rosie
Ciuperci umplute la cuptor
Supa de legume
Rata pe varza
Bors de fasole verde
Varza murata
Bors de urzici
Varza rosie murata
Ciorba de fasole
Castraveti in saramura
Ciorba de loboda
Muraturi asortate
Ciorba de praz
Paine de casa cu cereale si seminte
Ciorba de legume
Mancare de mazare
Mancare de praz
Mancare de fasole verde
Mancare de spanac

  
2 ori pe saptamana
2 ori pe luna
Oua scrob
Salata de icre
Oua fierte moi
Supa de pui cu galuste
Oua romanesti(in apa)
Supa de gaina cu taitei de casa
Supa de cartofi
Taitei
Bors de gaina
Macaroane cu branza
Scrumbie in pergament
Macaroane cu nuci
Curcan la cuptor
O data pe luna
Gem de pere cu ghimbir(fara zahar)
Supa din carne de gaina de gaina cu zdrente

O data pe saptamana
Ciorba de potroace
Salata de praz cu ciuperci
Ardei(dovlecei) umpluti cu carne
Salata orientala de vara
Rasol de vita
Supa crema de legume
Ciorba de vacuta
Mancare de cartofi
Iahnie de fasole
Varza la cuptor
Tocanita de pui cu legume
Spaghete cu sos de rosii
Plachie de crap
Rasol de gaina
Pulpe de pui la tava
Orez
Orez cu legume
Orez cu ciuperci
Cous-cous cu legume
Mamaliga
Mamaliga cu branza si smantana
Gem de prune(fara zahar)

Ocazional
Placinta cu mere
Cascaval pane
Placinta cu branza
Snitel de pui
Prajitura cu prune/caise/visine
Omleta
Gris cu lapte
Oua cu cascaval la capac
Orez cu lapte
Supa crema de mazare verde
Gogosi
Supa de vaca-consome
Papanasi
Bors de peste
Compot de prune/mere/piersici/pere/caise
Bors de miel
Ciocolata de casa
Ciorba de pui a la grec
Gem/dulceata de mere/prune/capsuni/caise
Ciorba de perisoare
Ocazional(de sarbatori)
Ciorba de burta
Sarmale in foi de varza cu carne de porc
Ciorba de fasole cu afumatura
Pulpa de miel la cuptor
Ciorba de oase de porc
Chec
Ostropel
Cozonac
Varza cu ciolan
Ocazional(rar)
Stufat de miel
Chiftele marinate
Limba cu masline
Pui prajit
Coltunasi cu branza de vaci
Hering marinat
Pasta de peste
Peste prajit
File de peste pane
Mititei
Limba rasol
Muschi de vaca la tava
Porc la gratar
Piure de cartofi
Cartofi taranesti cu kaizer
Gogosari in otet
Castraveti in otet
Bulz
Inghetata de vanilie
Sarlota de vanilie/cacao
Spuma de capsuni
Crema de zahar ars
Cornulete cu gem si nuca
                                                 
Sfatul lui Menci
Mierea si sucanatul (sucul de trestie deshidratat) sunt singurii indulcitori care au valoare nutritionala.
Cuptorul cu microunde este nociv, devitalizeaza alimentele.
Uleiul de masline si cel de palmier sunt rezistente la prajire
Folositi ulei de masline extravirgin presat la rece pentru salate si obisnuit pt prajire.
Modul de preparare "pane" este cancerigen
Nu curatati castravetii si rosiile de coaja
Pentru atenuarea mirosului de usturoi mestecati frunze de patrunjel
Folositi sare de mare nerafinata sau sare de mina bruta
Consumati oua de gospodarie sau oua marcate cu cifra "0" sau "1"
Zeama de varza si borsul natural sunt ingrediente valoroase
Borsul indicat este cel obtinut prin fermentatie cu "husti" de tarate de grau. Nu-l fierbeti si nu-l inlocuiti cu produse industriale care il imita.
Ciorbele si borsurile corect preparate sunt mancaruri sanatoase
Usturoiul va fi de preferinta cel din productia locala. Cel importat este iradiat.
Fierbeti/prajiti legumele cat mai putin posibil("al dente") pentru a le pastra
calitatile nutritionale
Maslinele naturale sunt cele colorate neuniform.
Bulionul industrial contine putine rosii si multi aditivi; alegeti bulion
preparat in casa sau pe cel de la magazinele bio.
Piperul se macina pe loc
De preferat gainile de curte, ecologice sau crescute in aer liber.
Folositi spaghete autentice, italiene, din grau dur.
Scortisoara adevarata este cea de Ceylon sub forma de batoane.
Coaja de portocale poate fi toxica datorita tratamentului cu agenti chimici
de suprafata
Carnea tocata se oxideaza rapid, deci nu este sanatoasa
Se prefera carne de porc crescut ecologic, in gospodarie sau in semisalbaticie.
Carnea nu contine fibre alimentare de aceea trebuie asociata cu legume.
Mielul trebuie sa aiba peste 10-12 kg, daca este mai mic este indigest.
Calitatea mamaligii depinde de cea a malaiului. Malaiul rafinat sau grisat, ingrasa.
Starea de spirit negativa blocheaza digestia, indiferent de calitatea alimentelor din farfurie
Ideal ar fi sa consumam un singur fel de aliment concentrat la o masa.Orice nu este fruct sau leguma este aliment concentrat.
Nu beti apa sau alte lichide inaintea, in timpul mesei si nici imediat dupa masa.
Fructele se mananca numai pe stomacul gol, intre mese.
Este recomandat sa avem in bucatarie un dispozitiv de fierbere in vapori (mai multe vase suprapuse peste un vas in care fierbe apa)
Se recomanda tigaia WOK. Aceasta este de origine asiatica, are fundul mic si astfel consuma cantitati mici de ulei. Timpul de gatire este redus.
Nu folositi oale sau folii din aluminiu.