sâmbătă, 31 decembrie 2011

Tu esti banii tai!

Adesea intalnesc oameni care se plang ca nu au bani! Daca ati ramas vreodata fara bani vi se pare cunoscuta starea de frustrare permanenta pe care o au cei care cred ca nu au bani. 


Acest gand este generat in creier si  va determina starea de abundenta financiara care urmeaza clipei in care se face afirmatia: AM  BANI sau opusul acesteia





Uitam adesea cine este fiinta care face banii mei?


Universul functioneaza ca un rezonator. Rolul campului morfogenetic care sustine Universul este de a genera miscari de energii astfel incat sa se acordeze toate piesele din el, vizibile si invizibile. 


Ce inseamna aceasta acordare pe baza rezonantei?


Daca noi avem un raport armonios cu banii ei vin spre noi. Banii curg inspre aceia care ii iubesc, care vad in bani o sursa de impliniri prin ceea ce pot obtine cu aceasta energie pentru ei si ceilalti. 


Creierul nostru e un generator de ganduri, iar continutul gandurilor este insotit de o stare emotionala. 


Daca odata cu continutul BANI al gandurilor atasam continutul emotional PLACUT, ne simtim bine, impliniti, fericiti, ni se umple gura de saliva lichida (salivam dupa  ceva hranitor) gandindu-ne la bani ei vin spre noi ca spre un MAGNET URIAS = CREIERUL NOSTRU. 


Cand avem gura plina de saliva lichida undele creierului si starile sufletesti sunt armonioase, deciziile pe care le luam la nivel constient sunt mult mai integrate decat atunci cand luam decizii fiind stresati, infricosati de crize financiare, varsta pentru angajare, competente, actualizari de diplome...


Am fost dresati sa credem ca invatand bine vom avea un serviciu bine platit, o slujba sigura. Insa acest carusel al iluziilor ne poarta spre taramul nefericirii. 


Ajungem sa constientizam ca facand ceea ce ne place, jucand autentici Jocul Vietii vom beneficia de toata bunastarea si abundenta de care avem nevoie in lumea noastra.

Avem impresia ca noi facem banii nu banii pe noi, insa ceea ce putem cumpara cu banii si nevoile noastre de confort definesc adesea identitatea din care ne ghidam spre a face banii.


Exista oameni care castiga mult dar traiesc ca si cum ar fi saraci si nu dintr-o modestie reala si o constientizare a cat de putin avem nevoie sa fim fericiti ci din frica de a nu pierde, de a nu fi jefuiti, de a nu li se fura ideile geniale cu care au facut bani si aduna, si aduna, si tot aduna... Adesea nici ei nu mai stiu pentru ce adunau bani...  nici cand au ajuns ca banii sa ii traisca pe ei, sa guverneze lumea lor...


Atunci cand nu pui fiecare lucrul la locul sau ajungi sa pierzi PUTERE prin acel lucru, e o spartura in gard, evident neintamplatoare in raport cu ECONOMIA UNIVERSULUI. 


In Univers fiecare are parte de atata abundenta cata poate duce la un moment dat si ca atare si-o intampla, o atrage spre sine.


Ce inseamna banii mei?

Banii mei sunt si banii pe care ii mai am prin buzunare sau portmoneu, sunt toate hainele pe care le port, pantofii sau cizmele, pantalonii, fuste, rochii, tricouri, bluze, lenjerie - ele sunt banii mei, mobila si aparatura electrocasnica - sunt banii mei... calculatoarele, telefoanele, bijuteriile si ochelarii daca purtam sunt de asemenea banii mei... 


Nu vedem ca tot ceea ce numim al meu sunt banii nostri: casa, masina, barca, vaporul si avionul sunt banii nostri... 


Fiecare la un anumit nivel de confort are banii de care are nevoie, este inconjurat de bani in diverse forme.


Uitam insa esentialul. 


Banii nostri in primul si in primul rand suntem noi. 


Noi suntem averea noastra, comoara noastra nepretuita. Cunostintele si abilitatile noastre, informatiile pe care le detinem, starea noastra de bine sunt cele mai de pret pentru noi. 


In orice clipa putem pierde averi si unii chiar au patit asta insa si atunci ne avem pe noi cu ceea ce stim sa facem ca sa obtinem un salariu sau un venit.


Prin ceea ce suntem atragem spre noi serviciul perfect din care sa ne obtinem banii, fie ca suntem patroni sau angajati sau investitori in ideile altora. 


Putem peste noapte sa ne pierdem sanatatea si abia atunci constientizam valoarea ei. 


Un om sanatos poate munci pentru sine si pentru semenii sai. Daca toata lumea si-ar plange de mila si i-ar lasa pe ceilalti sa munceasca atunci poate s-ar apuca toti de lucru sau o parte ar alege ca in povestea lenesului, sa moara.


Comoditatea si lenea ne duc adesea sa ne imbolnavim mintea si apoi corpul si sa ajungem sa credem ca avem nevoie de altii sa munceasca pentru noi. 


Un mare calugar spunea cand era bolnav: azi nu am muncit deci nu voi manca. Mai inainte de a manca voi analiza gandurile care m-au imbolnavit, le voi inlocui cu ganduri si stari sufletesti sanatoase, atunci voi putea iar munci si abia apoi voi manca. 


Cata intelepciune! 


Postul nu inseamna doar nealimentare ci analizarea vietii si a starilor sufletesti pentru a vedea daca sunt in concordanta cu valorile noastre.


Uneori ii pierdem pe cei dragi si abia atunci apreciem valoarea unei relatii... Oamenii din jurul nostru sunt binecuvatarile Vietii, prin ei vedem valorile noastre.


Insa cel mai de pret bun al nostru este VIATA




Viata nu se masoara in clipe si minute, nici in numarul de batai ale inimii, nici in numarul de respiratii ci in momentele care ne-au taiat respiratia, cand ne-am minunat de Viata, de Natura... 


Cand sti ca banii sunt energie, ca energia care vine spre noi este atrasa de gandurile care se nasc in creierul nostru si emotiile care le insotesc, atunci in loc sa crezi doar, VEI STI SA AI GRIJA de GANDURILE SI EMOTIILE TALE FIINDCA TU ESTI VIATA TA, iar ca si situatie particulara din aceasta identitate:




 TU ESTI BANII TAI







miercuri, 28 decembrie 2011

3 descoperiri ale fizicii cuantice, cu impact major asupra vieţii noastre


3 descoperiri ale fizicii cuantice, cu impact major asupra vieţii noastre

19 noiembrie 2011

- Noi gândim încontinuu, fie că vrem sau nu aceasta. Fiecare dintre noi are aproximativ 60.000 de gânduri pe zi.

Iar toate aceste gânduri ale noastre produc consecinţe, pentru că fiecare gând este de fapt o energie pe care o lansăm în Univers şi nu doar în direcţia dorită, ci în toate direcţiile.
Energia emisă de gândurile noastre îşi caută apoi, în drumul ei, o altă energie cu care să vibreze la unison, după principiul "ceea ce se aseamănă se adună".
Fiecare gând, indiferent că este bun sau rău, declanşează un proces de rezonanţă. Tot ceea ce va vibra la unison cu energia gândurilor noastre va fi atras automat în viaţa noastră.
Gândurile tale secrete, felul în care îi judeci pe ceilalţi, vorbăria interminabilă a minţii - totul formează un fel de intenţie.
Aşadar, prin gândurile noastre, noi emitem permanent energie către exterior, fapt care influenţează într-o mare măsură ceea ce atragem în viaţa noastră. De aceea, o scanare atentă a propriilor gânduri, mai ales a celor despre noi înşine, ne ajută să conştentizăm ce anume avem de schimbat. Ştiţi ce este minunat aici? Faptul că stă în puterea noastră să ne alegem gândurile. Precum la un televizor, putem comuta pe diferite programe, iar dacă v-aţi săturat de emisiunea "Sunt un prost. Nu fac nimic cum trebuie", apăsaţi butonul şi alegeţi "Dragostea lui Dumnezeu mă înconjoară şi mă susţine în fiecare clipă a vieţii". Veţi simţi diferenţa.
1. În crearea realităţii noastre, nu doar gândul este "implicat". Mai este şi altceva.
Până nu demult, oamenii de ştiinţă au crezut că doar prin gândurile noastre emitem energie către exterior şi că  cel mai puternic emiţător energetic din corpul nostru ar fi creierul, cu impulsurile sale electromagnetice.
Dar trupul nostru dispune de un emiţător şi mai puternic - INIMA - care generează un câmp electric mult mai mare decât cel al creierului. Aceasta este una dintre cele importante descoperiri ale secolului XX: faptul că inima omenească are un rol mult mai important decât acela de a pompa sânge în corpul uman.
Responsabil pentru această descoperire este Institutul de Cradiologie din California care a realizat un studiu aprofundat al inimii. Astfel s-a descoperit faptul că acest organ uman este înzestrat cu ceea ce numim "inteligenţa inimii" şi că influenţele acesteia sunt foarte profunde pentru noi.
Măsurătorile realizate au arătat că inima generază un câmp electric care se extinde cu mult în afara corpului nostru. Acest câmp electric are o anumită formă, aratând ca un inel lat împrejurul trupului, cu o rază de aproximativ 2-3 metri.
Institutul de Cardiologie a mai descoperit că inima interacţionează atât cu trupul, cât şi cu mediul exterior prin câmpurile electromagnetice pe care le generează. Avem motive să credem că acest câmp generat de inimă are influenţă la mulţi kilometri în afara corpului nostru, pornind de la locaţia fizică a inimii.

Cum poate inima să facă aceasta? În ce fel comunică ea? Cum sunt transmise informaţiile?

În primul rând prin EMOŢII.
Ştiinţa ne spune că atunci când simţim o emoţie, ea este transpusă în energii electrice şi magnetice corespunzătoare, care interacţionează cu celulele corpului nostru şi cu atomii lumii înconjurătoare pentru a produce acele efecte formidabile de care vorbesc toate tradiţiile spirituale autentice. Ele ştiu cum să orienteze atenţia aspirantului către inimă, pe când noi o orientăm către raţiune, creând astfel o societate foarte mentală, bazată doar pe logică.
Alte studii asupra inimii au arătat că aceste câmpuri electromagnetice generate de inimă au şi o altă cauză la fel de importantă şi anume CONVINGERILE noastre, toate acele lucruri pe care le credem cu tărie şi în jurul cărora ne modelăm vieţile.Deci nu numai emoţiile noastre sunt emise în afară, ci mai ales convingerile noastre. Iar inima este un fel de interfaţă care transformă toate emoţiile şi convingerile noastre în energii electromagnetice.
Deci prin sentimentele noastre, prin iubire, iertare, compasiune, dar şi prin mânie, ură, supărare, noi putem produce modificări atât în trupul nostru, cât şi la mulţi kilometri în afara noastră.
Trăgând linie, este bine să reţinem următorul aspect: deşi creierul emite şi el câmpuri electromagnetice, oamenii de ştiinţă au arătat că undele electrice produse de inimă sunt de o sută de ori mai puternice, iar undele magnetice sunt de 5.000 de ori mai puternice decât cele generate de creier.
Astfel se explică de ce vindecarea se obţine mai repede printr-o susţinere afectivădecât doar printr-un proces de gândire, pentru că noi emitem mai multă energie prin intermediul inimii decât prin intermediul creierului.
2. ADN-ul uman are o influenţă directă asupra lumii înconjurătoare
Există încă o descoperire ştiinţifică importantă care ne arată cum influenţăm realitatea în care trăim. Ştim, teoretic, că totul este interconectat şi în mod tainic interdependent. Dar să vedem cum se traduce această lege, la nivelul micro-universului nostru.
Studiile de laborator au arătat că ADN-ul uman influenţează direct substanţa din care sunt formaţi atomii, adică nişte particule micuţe de lumină, numite fotoni.
Fizicianul rus Vladimir Poponin a realizat nişte experimente faimoase la începutul anilor '90. El a pus într-o eprubetă închisă ADN uman şi fotoni, dorind să afle ce influenţă are ADN-ul uman asupra fotonilor. Dintr-una dintre eprubete s-a extras tot aerul, pentru a obţine "vid" (vidul este un termen care induce în eroare, deoarece el nu este un spaţiu gol, ci este plin de informaţii şi energie). Într-un astfel de spaţiu există fotoni care pot fi măsuraţi destul de exact cu unele aparate specifice.
În experimentul lui Poponin, aceşti fotoni s-au distribuit, aşa cum era de aşteptat, în mod dezordonat, fără să respecte o anumită ordine.
Apoi a fost introdus ADN uman în această eprubetă vidată. Şi acum s-a produs un lucru foarte surprinzător. ADN-ul uman avea o influenţă directă asupra fotonilor:printr-o forţă misterioasă, el ordona fotonii în forme regulate.
Acest aspect este foarte, foarte profund, deoarece arată că substanţa din care suntem creaţi, adică ADN-ul, are o influenţă directă asupra particulelor din care este creată lumea înconjurătoare, adică fotonii atomilor. Este prima dată când ştiinţa occidentală a demonstrat ceea ce tradiţiile spirituale străvechi au spus cu mult timp în urmă: suntem parte integrantă din această lume şi o influenţăm în permanenţă.
Iar experimentul nu se opreşte aici. Când ADN-ul uman a fost extras din eprubetă, fotonii s-au comportat ca şi cum ADN-ul era încă prezent acoloŞi-au păstrat poziţia lor ordonată. Fotonii şi ADN-ul uman încă mai păstrau legătura, deşi fuseseră separaţi fizic. Părea că un anume câmp subtil încă le ţinea conectate.
Concluzia experimentului lui Poponin a fost aceea că există un câmp cuantic care ne uneşte cu tot ceea ce există în jurul nostru. Prin intermediul acestui câmp, suntem mereu în legătură cu toţi şi cu toate, fie că suntem conştienţi sau nu de aceasta.
3. ADN-ul uman este influenţat, la rândul său, de sentimente
Senimentele umane care izvorăsc din inimă, având în spate convingerile noastre puternice, modifică efectiv forma ADN-ului, iar acesta influenţează atomii, după cum am văzut.
S-au testat efectele sentimentelor pure asupra ADN-ului. Pentru aceasta a fost izolat ADN de la diferite persoane  în câte o eprubetă. Aceste eprubete cu ADN au fost supuse unor puternice câmpuri emoţionale. Pentru aceasta, subiecţii experimentului au folosit diferite tehnici emoţionale şi spirituale.
S-a observat un lucru care, protrivit vechilor legi ale fizicii, nu ar fi trebuit să se petreacă. În timp ce participantul emitea un câmp emoţional puternic, au putut fi măsurate reacţii electrice la nivelul ADN-ului. Persoanele care au participat la acest test puteau influenţa  molecula de ADN din eprubetă doar prin intermediul emoţiilor lor puternice.
Când subiecţii experimentului emiteau stări de iubire, recunoştinţă, molecula de ADN se dilata, lanţurile ADN-ului se deschideau, se măreau.
Când subiecţii respectivi trăiau stări de furie, frustrare, stres, molecula de ADN se micşora şi bloca astfel multe din codurile sale, răspunzând emoţiilor negative printr-o evidentă contracţie. S-a observat astfel, în mod empiric, cum emoţiile, convingerile, sentimentele noastre pot modifica structura moleculei de ADN, precum şi ordonarea acesteia în celule.
Mai mult chiar, oamenii de ştiinţă au remarcat că această blocare a codurilor ADN putea fi anulată deîndată ce experimentatorii emiteau din nou stări de recunoştinţă, iubire şi fericire.
Aceste descoperiri, care au arătat că genele ADN-ului sunt modificate de energiile din exterior, stau la baza întemeierii unei noi ştiinţe, denumită Epigenetică. Creierul este un centru de comandă care interpretează evenimentele din exterior şi apoi trimite în trup semnale corespunzătoare. Printre aceste semnale se numără atât reacţiile  biochimice, cât şi undele electromagnetice. Aceste semnale influenţează în mod direct celulele şi produc astfel modificări ale codurilor lor genetice.
Cu ajutorul unui ceas atomic foarte precis, s-a măsurat diferenţa de timp dintre emiterea unei emoţii şi reacţia ADN-ului. S-a observat că reacţia ADN-ului avea loc întotdeauna simultan.
Tot ceea ce gândim şi simţim, ADN-ul nostru percepe în mai puţin de o nanosecundă (0,000000001 secunde), iar aceasta indiferent dacă mostra de ADN se află lângă noi sau pe cealaltă parte a Pământului.
Concluzia?
Gândurile şi sentimentele noastre pot modifica ADN-ul, iar ADN-ul modifică în mod direct materia din care este structurată lumea.
Atunci când trăim anumite stări, cum ar fi, de exemplu, compasiune, iertare, dragoste, dar şi stări negative, ca de exemplu mânie ură, supărare, gelozie, noi influenţăm direct structura ADN-ului nostru, iar aceste modificări se propagă în trupul nostru, cât şi în afara noastră pe distanţe extraordinar de mari, datorită câmpului cuantic, influenţând tot ceea ce există în această lume.
În documentar apar oamenii de stiinta: Dr. Bruce H. Lipton, Gregg Braden, dr. Rupert Sheldrake, Prof. Dr. Dr. Ervin Laszlo, Prof. Dr. Fritz A. Popp, Lynn McTaggart Bärbel Mohr, Prof. Dr. James Hurtak, Dr. Masaru Emoto, dr. Eric Pearl, prof. dr. Hans-Peter Dürr, Dr. James L. Oschman, Dr. John Hinwood, Dr. James M. Sigafoose, Patricia Atanas, Dr. Peter Bancel, Renée Coltson, dr. Desiree Hurtak, Anna Rocker, Isabelle de Fallois, Michaela Merten, Julia Franckh, Fantuzzi, Lionel Wharton si Max Alberti.

luni, 26 decembrie 2011

"Care este pretul tau?"


"Care este pretul tau?"

In munca cu subconstientul, consider ca e util sa ne amintim ca "unii" considera ca "Fiecare om are un pret, pentru care poate fi cumparat".
Daca "realizam" ca, pana la nivelul cel mai inalt, exista o anume "entitate" care detine toti banii planetei -nu importa cine ar fi- atunci vom realiza si faptul ca pentru el nu conteaza unde/la cine se duc acei bani, ci doar faptul ca pentru o anume "suma" te-a cumparat.
Ce anume cumpara? Libertatea ta, faptul ca nu te mai trezesti cand vrei tu, ca un timp suficient de lung iti populeaza viata cu ALTCEVA. Ca ii acorzi ATENTIA si deci ENERGIA vietii tale. El stie bine ca hipnoza in care te-ai bagat prin "vinderea ta", face ca si restul vietii tale sa nu mai valoreze mare lucru. 
Acum veti crede ca diferentele de "salarizare" provin din "noroc" sau "calificari" sau n argumente logice...fals!
Daca aveti atentia fie sa observati fie sa experimentati, veti vedea ca sunt cazuri in care puteti solicita cu "obraznicie" un "pret' si vi se va da. Abia atunci veti intelege cat de adevarat este ce incerc sa va spun aici.
Exact pe acest principiu functioneaza si relatia voastra cu agatamentele mental/emotionale. 
Zici ca te-ai trezit, ca ti-ai luat responsabilitatea de creator al propriei vieti si te trezesti cu cate o emotie/gand care incepe sa "liciteze".  Vrei sa il pastrezi, e perfect, dar atunci... asta e pretul libertatii tale. Acolo vei duce ATENTIA si deci ENERGIA vietii tale.
Nu ai cum sa pacalesti. La un anumit nivel este chiar un "targ cinstit". TU NU ESTI acea emotie /gand dar...O VREI! Logic ca trebuie sa platesti, nu? Oare de ce a zis Iisus ca "nimeni nu poate servi la doi stapani"? Inima ta e LIBERA, mintea ta te vrea scalv, iar tu va trebui sa ALEGI cu care din ele mergi!??
Desigur ti se va insinua ca sunt "vanzari onorabile"?
Chiar crezi? 

SIMBOLISMUL CRACIUNULUI şi al NASTERII CRISTOSULUI



Poate că unii v-aţi mai pus întrebări de ce Moşul e un bătrân cu barba albă, de ce are plete şi haină roşie, de ce are sanie cu reni, ce semnifica lista de cadouri pe care le vrem de la Moş Crăciun, de ce face daruri tuturor şi care sunt darurile pentru cei săraci, de ce pune darurile în ghetuţe sau cizmuliţe, de ce urmau magii o stea, de ce erau 3, ce semnificau darurile aduse, ciobanii, dobitoacele din staul... cu explicitare din gnosticism, evanghelii eseniene, Tarot, Kabala, Alchimie...

Să vă spun povestea pe care mi-au spus-o mie bătrânii copilăriei mele, 24 de moşnegi cu plete albe şi bărbi lungi, care stăteau pe 24 de butuci aşezaţi pe două cercuri concentrice, cu care mă întâlneam în lumea viselor într-o pădure minunată, fiecare dintre ei ţinând de o lună a anului, un anotimp şi un aspect subtil al Naturii...


Moş Crăciun îl simbolizează pe Dumnezeu Tatăl care îşi cunoaşte foarte bine Copiii, le ştie la fiecare inima şi necesităţile şi chiar dacă nu ne aduce ceea ce cerem din mintea şi experienţa noastră limitate ne dă clipă de clipă tot ceea ce avem nevoie. Stările sufleteţti şi atitudinile noastre din fiecare clipă atrag din univers spre noi nişte daruri, care uneori nu ne plac dar ele sunt producţia a ceea ce Suntem şi nu a ceea ce ne dorim şi pretindem că suntem. Ele sunt oglinda fermecată în care avem posiblitatea să ne vedem. 

Lista cu dorinţe pentru Moş Crăciun

De Crăciun, atunci când ne punem dorinţele putem vedea care sunt preocupările care ocupă sfera conştiinţei noastre. Sunt materiale sau spirituale dorinţele noastre, sunt egoiste sau altruiste, sunt dorinţe care ne împuternicesc pe noi şi pe ceilalţi prin armonie, gânduri de pace şi vindecare, rugăciuni de mai bine şi abundenţă, de a împărtăşi cu alţii sau de a ţine pentru noi. Sau generăm dorinţe care ne iau din putere şi nouă şi celorlalţi, invidie sau răzbunare, frică sau dispreţ, mânie sau ceartă. 
Moşul uneori ne dă uneori şi ceea ce cerem pentru a vedea dacă ceea ce am cerut a fost clar explicitat sau am lăsat loc de şiretlicuri. Vreau o casă şi am primit o casă de turtă dulce, pentru că am emis dorinţa de a avea o casă ambiguă, nu m-am văzut în ea pe deplin. 
Pe cei care au învăţat să aibă încredere în ei şi în împlinirea dorinţelor îi binecuvântează cu împlinirea lor pentru a îi învăţa să îşi ajusteze formulările, să fie atenţi la contexte, la impactul asupra celorlalţi a dorinţelor lor. Vreau o maşină şi mai de lux şi exprimăm asta în maşina de lux care oricum costă cât o casă pe care un prieten pe care l-am luat cu maşina nu reuşeşte să o construiască de ani de zile pentru el şi familia cu care stă prin chirii. Dar noi suntem incapabili prin imaturitatea noastră emoţională să vedem aşa ceva. Pentru astfel de oameni a fost făcut şi filmul Lista lui Schindler, când un banal inele cu ataşamente emoţionale ar mai fi salvat viaţa unui om, o fiinţă vie, umană. 
Moş Crăciun prin darurile sale are în vedere maturizarea noastră emoţională, sufletească. Maturizarea noastră  vine din experimentarea Vieţii aşa cum este ea, experimentarea rolurilor pe care le dorim, achiziţionarea a ceea ce ne dorim până ne umplem pe noi de tot, până nu ne mai satisface să acumulăm doar pentru noi, să împărtăşim cu ceilalţi, până ne trezim că nu suntem singuri în lumea aceasta şi că ceilalţi sunt una cu noi.

Haina roşie a Moşului 

Haina Roşie la fel ca şi culoarea care se vede la paginile Bibliei, în special Catolice, sunt roşii şi simbolizează sângele şi astfel viaţa care curge în noi prin sânge. Maturizarea presupune schimbarea sângelui în noi cu tot conţinutul lui de hormoni, de substanţe circulante care sunt în acord cu ceea ce trăim în inima şi mintea noastră. Inima noastră este cea care prin iubire transfigurează animăluţul intelectual, bestia egoistă şi răzbunătoare într-o fiinţă echilibrată şi iubitoare, înţelegătoare şi răbdătoare.

Bradul de Crăciun

O Brad Frumos cu Cetina Tot Verde! arată Pomul Vieţii împodobit cu darurile pe care fiecare nivel de Conştiinţă de sine al Arborelui Vieţii ni le face. Arborele Sefirotic al Kabalei, Viaţa însăşi este similar cu scara lui Iacob pe care urcăm sau coborâm în abisurile sau culmile Fiinţei noastre pentru a ajunge să ne cunoaştem şi să ne reintegrăm în Sursa noastră, să ne întoarcem acasă curaţi. 

Zăpada

Albul simbolizează puritatea, purificarea. Nu întâmplător Iisus se naşte prin acea concepţie imaculată, nu din pasiune animalică sau pentru perpetuarea speciei, ci pentru salvarea omului din prizonieratul egoului. Spălarea cu Isop, plantă sacră din Psalmii lui David arată cum ne va curăţi de impurităţi Dumnezeu prin lecţiile de Viaţă pe care ni le furnizeazp şi mai vărtos decât zăpada  ne vom albi... Troienile arată şi dificultăţile vieţii dar peste care odată trecuţi înţelegem că nu erau decât fulgi peste fulgi de iluzii din care noi am construit aceste troieni pentru a avea ce escalada înainte de a atinge culmile Fiinţei. 
E adevărat că uneori din neglijenţă şi necunoscând Legile după care se Guvernează Natura mai declanşăm şi avalanşe şi tot noi cu ochii de copil  neştiutor întrebăm de ce m-ai pedepsit Doamne, în loc să îi spunem: Învaţă-ne pe noi îndepetările Tale, Adevărurile Tale, Legea Ta.

Cizmuliţele 

Ghetuţele sau cizmuliţele în care să primim daruri simbolizează faptul că noi vom primi nu orice fel de daruri ci daruri care să ne poarte paşii prin viaţă. Primim învăţături despre noi şi viaţă care să rămână cu noi o viaţă sau vieţi la rând. Aceste daruri din iubirea lui Dumnezeu pentru oameni nu sunt daruri banale pe care ni le facem noi de convenienţă, Fiinţa nu face nimic de convenienţă ci pentru a ne ajuta să ne trezim sau să creştem. Pe vremuri o pereche de ghete te ţineau o viaţă, nu aveau oamenii în fiecare iarnă câteva perechi care mai de care mai asortate cu un mediu în care ne învârtim, nu aveau ghete de proastă calitate sau pantofi cu uzură morală care nu le mai purtăm că s-au demodat sau şi-au pierdut luciul.

Sania

Sania simbolizează alunecarea şi zborul. Darurile Moşului vin adesea pe calea cea mai lină dacă nu insistăm noi să bruscăm mâna Lui Dumnezeu cu dorinţele şi insitenţele noastre. Sania ne poartă prin frigurile vieţii, darurile Moşului sunt cu noi de câte ori avem omăt în cale pentru a depăşi greutăţile vieţii, troienile le depăşim în zbor cu Moşul care ne dă exact ceea ce avem nevoie şi uneori nu avem nevoie de nimic, ar fi doar balast în plus de cărat şi uneori cărăm inutil bagaje uriaşe. Dacă noi nu vrem, Moşul nu ni le ia sau ne dă şi mai mult de dus dacă aşa ajungem să ne săturăm de căratul inutil. 

Renii 

Nu e un singur reni ci mai mulţi care arată că nici noi nu ne descurcăm de unii singuri, ci că atunci când este de rezolvat ceva este important şi firesc să conlucrăm cu ceilalţi rni şi să lăsăm orgoliile deoparte. 
Renii simbolizează purtătorii de coarne de lumină, coarnele sau coroanele înţelepţilor. Înţelepciunea vine din a fi sevitorul celorlalţi, iar renii îi servesc Moşului la livrarea darurilor. Noi putem fi reni înţelepţi care să furnizăm lecţii de viaţă celor din jur. 

Elfii, spiriduşii şi îngeraşii 

Cei care construiesc darurile sunt alte ajutoare ale Moşului, ale lui Dumnezeu care de bunăvoie s-au pus în seama acestuia spre a servi altor fiinţe, pe calea lor spre Liberatea Inimii din iluzia vieţii, care are tendinţa să îi trăiască ea pe ei. Noi înşine suntem îngeri şi spiriduşi atunci când construim lecţii de viaţă pentru copiii noştri, experienţe de învăţare pentru cei din jur. Viaţa este de fapt întălnirea noastră cu fiecare fiinţă vie care apare în jurul nostru clipă de clipă. Ei sunt minunatele daruri vii pe care Dumnezeu, Moş Crăciun ni le face clipă de clipă.


Naşterea lui Cristos

Iisus sau Mesia, adică cel Uns, trimis de Dumnezeu, Mesagerul Iubirii Divine se naşte în Noaptea de Ajun, înaintea primirii darurilor. Darurile vin după o noapte în care se naşte Conştiinţa, iar această naştere a înţelepciunii din întunericul, bezna, somnul Conştiinţei este darul pe care îl vom purta în noi o viaţă. Cristos se naşte sau este răstignit în noi clipă de clipă prin atitudinile noastre faţă de noi, faţă de ceilalţi, faţă de Natură. Faptul că Maria, RAM-IO din gnosticism o reprezintă pe Mama Divină a fiecăruia dintre noi, cea care concepe pruncul fără pierderea sămânţei lui Iosif, nu din păcatul pasiunii ci din Fecioria Conştiinţei, este de o imensă importanţă. Supunerea în faţa Voinţei Divine, acceptarea Sorţii cu umilinţă ne arată calea pe care să păşim spre a putea măcar să gestăm Cristosul din Noi. 
Iosif reprezintă înţelepciunea şi protecţia. Aceştia sunt alţi factori pe care avem nevoie să îi creştem în noi, să fim capabili să ne simţim protejaţi şi să conferim protecţie acelor mai mici fraţi ai noştri. 


Steaua Shekinah

Steaua Shekinah, Lumina Duhului/Spiritului Sfânt care i-a ghidat pe magi şi pe păstori spre locul naşterii lui Cristos nu era doar o singură stea ci reprezintă o conjuncţie de mai multe stele care se suprapun pe bolta cerească la intervale foarte mari de timp. De fiecare dată când stelele se aranjează astfel pe cer vine pe lume o fiinţă teribil de divină pentru a reaminti oamenilor Dumnezeirea din ei înşişi, pentru a întări prin Prezenţa sa Legea. Această lumină ere legătură cu Sferele din care Vine fiecare Avatar pe Pământ, cu misiunea pe care acesta o are, cu conţinutul mesajului pe care îl are de adus. Iisus fiind Avatarul Iubirii a adus lumii iubirea de sine, iubirea aproapelui ca pe tine însuţi, iubirea în toate aspectele ei. Iisus ca Avatar al Erei Peştilor aduce credinţa, mântuirea prin credinţă. Acum am intrat în Era Vărsătorului iar Avatarul Vărsătorului varsă apa cu peşti şi aduce Cunoaşterea, mântuirea, salvarea Omenirii prin ieşirea din ignoranţă, prin revoluţionarea Conştiinţei. Ceea ce aduce acest avatar este informaţia. Era Credinţei devine Era Informaţiei. Deschiderea Registrelor Akashice şi accesul la Banca de date a Multiversului va guverna întreaga Eră. Ea presupune şi schimbarea structurii omului pentru a face faţă noii cantităţi de informaţie şi conexiunilor dintre informaţii, necesită un ADN mai performant şi mai complex, cu mai multe lanţuri de ADN, o structură de siliciu în locul celei de carbon, cu un alt tip de alimentaţie şi de somn... Lumina are calitatea de a stoca informaţie. E energia cea mai liberă din Întreaga Creaţie şi prin transformările ei este cea mai complexă formă de existenţă.

Peştera de dobitoace

Cristos este Principiul Cosmic al Salvatorului, al Mântuitorului nostru din lumea de dobitoace, de egouri. în peşteră pe fân jos care simbolizează faptul că un rege este rege şi atunci când vine pe lume în grajd, ca nu grajdul îl face rege ci stările sufleteşti de care dă dovadă odată cu primii paşi în viaţă. Peştera arată orizontul limitat, întunecat al conştiinţei, locuit de dobitoace, de animalele cu care seamănă omul în diverse circumstanţe ale vieţii. Adesea şi oamenii folosesc aceste apelative pentru semenii lor: bou, vacă, taur, porc, scroafă, capră, ţap, oaie, berbec, miel, măgar sau măgăriţă... iar asemănarea adesea nu este întâmplătoare, comportamentele omului semănând cu cele ale dobitocului. 


3 păstori

Iisus nu vine în palat pentru cei bogaţi şi nici în templu pentru cei care au pretenţia de a îl cunoaşte pe Dumnezeu, ci pentru cei umili şi smeriţi cu inima. Doar acolo poate încape Fiul Omului, în minţile prea ocupate cu averi şi ranguri, cu ştiinţăa nu mai este loc de altceva. În butoiul deja plin nu mai poţi pune vin. Ei sunt cei care înţeleg rostul păstoririi, al păstorului la turmă, ei sunt cei care îl aşteaptă şi îl primesc.


3 Magi

Cei 3 prieteni ai noştri care vin şi ne aduc daruri minunate sunt alte părţi ale fiinţei noastre care vin să ne întâmpine atunci când ajungem asemeni lui Pavel să spunem: Nu mai sunt eu ci Cristos trăieşte în mine. 3 este o cifră magică în Kabală şi reprezintă Împăratul. Reprezintă şi Sfânta Treime. Numele magilor, culorile hainelor pe care aceştia le purtau, originile lor de pe Pământ şi animalele pe care aceştia încălecau simbolizează de asemenea etape evolutive ale Fiinţe pe calea Mântuirii. Însăşi ordinea primirii darurilor de la aceşti magicieni nu este una întâmplătoare.

Darurile magilor
Aurul
Aurul este valoare supremă. Din aur monoatomic erau făcute pâinile faraonilor care le confereau acestora nemurirea şi viaţa veşnică. Corpurile de Aur sunt finalitatea Marii Opere a Alchimiştilor. Aurul ţine de elementul pământ, doar că pământul nostru real este din aur, lutul din care ajungem să fim reconstruiţi la finalul Alchimiei interioare este Aurul Spiritual, valoarea noastră în Univers.
Smirna
Smirna are calităţi vindecătoare foarte puternice şi cicatrizează răni sufleteşti. Smirna e un ulei extrem de scump din care se făcea mir, o esenţă rară. Ea este legată de elementul apă, se putea şi consuma cu picătura în paharul cu apă şi în prezent se indică în intoxicaţii grave şi diverse stări alterate de sănătate. 
Tămâia
Tămâia continuă să fie folosită şi în biserică pentru a ţine la distanţă spiritele rele, duhurile necurate. Mirosul de smirnă acceseză în creier acea stare de protecţie cerească, omul atunci când simte miros de tămâie se purifică în cele mai profunde niveluri ale fiinţei, simţul mirosului este simţul elementului aer. Darurile pe care le primeşte Iisus sunt din cele 4 elemente. Tamâie este elementul aer care se obţine prin ardere. 
Focul
Dacă vă întrebaţi unde este elementul Foc. Focul vieţii este reprezentat de însăşi Mielul lui Dumnezeu venit aici pentru Tăiere. Vezi şi tăierea împrejurul prepuţului la care a fost supus inclusiv Iisus. Păstorii sunt cei care i-au adus mielul, i-au dat motivaţia pentru care să se sacrifice. Oile rătăcite ale lui Israel, unde Israle nu se referă la Statul actual ci la Pămâmtul Făgăduinţei, care se află în lumile noastre interne nu într-o bucată de pământ delimitată de nişte graniţe omeneşti. La fel cum un păstor lasă turma în seama câinilor pentru a recupera oaia cea pierdută şi Fiul vine lăsând lumea Lui de Lumină, ia trup de carne, se supune tentaţiilor vieţii şi densităţii materiei pentru a ne mai aduce odată Lumina Vieţii prin felul în care ne-a revelat Calea, Adevărul şi Viaţa. 











duminică, 25 decembrie 2011

Alimentatia cuplului - remedii utile

Atunci când nu ai un partener de cuplu ar părea că nu contează ce mănânci decât în măsura în care dorești să fii și să rămâi sănătos. Dacă suntem singuri și gătim doar pentru noi înșine avem posibilitatea să alegem ce dorim să mâncăm și când dorim să mâncăm.
Adesea în cuplu dacă unuia i se face foame și celălalt, parcă, se simte virusat de foamea celui care a simțit să mănânce. Mai ales la început, partenerii au grijă ce și cât și când mănâncă, evită alimentele cu mirosuri puternice gen ceapă și usturoi, alimentele despre care știu că îi balonează, le dau crampe intestinale și suficient de multe gaze încât să fie în pericol să intoxice atmosfera cu niște vânturi despre care chiar dacă nu sunt sonore nu mai poți să te prefaci că nu ști de unde vine mirosul... și încă un aspect important folosesc mult mai des periuța de dinți, în special dimineața.
În cuplu, dacă ajung să locuiască împreună, cei doi au posibilitatea, dacă nu au apucat să se cunoască foarte bine înainte de a se muta împreună, să constate care sunt preferințele culinare ale celuilalt. Deși pentru multe cupluri gătitul acasă este o opțiune practică perfect valabilă, există destule cupluri în care celor doi nu le place să gătească, nu consideră important acest aspect și aleg să mănânce la un restaurant sau cantină sau fastfood, care în plus nu implică spălatul vaselor de la finalul mesei sau lăsarea lor până se umplu de mucegai sau până nu mai există nici un vas curat. 
Adesea lipsa vaselor curate, mirosul de ars sau mucegai au implicații emoționale neplăcute când unul dintre ei sau ambii au fost obișnuiți în familiile de origine să li se pună mâncarea gata încălzită în farfurie și să nu trebuiască să spele farfurii, oale sau să strângă resturile de pe masă.
Majoritatea cuplurilor vor trebui să renunțe la bunătățile de zi cu zi cu care au fost răsfățați de către mame sau bunici, să accepte acest sacrificiu pentru că nu au destul timp, așa cum avea mama sau bunica şi puteau să îi răsfețe înainte de a pleca din cuib. 
Pentru unii adaptarea la noul stil de viață în care ciorbele și felurile variate de mâncare din cuibul de origine sunt înlocuite cu paste cu brânză sau cu sos, omletă şi cartofi prăjiţi este cu atât mai ușoară cu cât dragostea față de partener și timpul petrecut împreună la gătit şi în rest este mai mare. 
Dacă unul are pretenţia să i se gătească celălalt nefiind obişnuit sau dispus să investească timp în aşa ceva ajung să creeze tensiuni pe care doar maturitatea emoţională le poate rezolva. 
Cum se face? 
Atunci când unuia îî e foame în loc să îl facă pe celălalt responsabil ca nu au mâncare gătită sau mâncare în casă comandă o pizza sau orice îşi doreşte. Iese liniştit la un restaurant sau fast food, aduce sau nu mânacre şi pentru celălalt însă cel mai important este ca prin gesturile sau atitudinile sale să nu lezeze armonia celuilalt. Atunci când pretindem ca unul să gătească şi să spele vasele iar noi să ne ocupă de alte cele prin casă o vreme poate funcţiona, însă dacă nu suntem conştienţi că mâncarea pe care o introducem în noi devine parte din noi şi e util să contribuim la producerea ei şi la spălatul vaselor atunci universul ajunge să ne taxeze pentru această ignoranţă. 
Dacă se duc la restaurant plătesc pentru mâncarea dorită preţul cerut de personal pentru a acoperi costurile de la alimente, bucătari şi ospătari, localul, spălatul vaselor. Dacă acasă credem că nevasta sau soţul are rolurile astea gratis sau pentru un mulţumesc şi complimente bucătarului, lor eforturile le vor fi compensate de Univers sau vor acumula frustrare şi vor înceta să gătească atunci când balanţa nu mai este compensată.
În studenţie băieţii mergeau la fete în camere că acolo era mereu de mâncare, ajung să îşi ia neveste şi uita că alimentele costă bani, că ea nu este bucătăreasă, că nici el nu este bucătar, chiar dacă le place să o facă au nevoie după un timp de colaborare. 
Mulţi băieţi, deveniţi bărbaţi din punct de vedere fizic, însă emoţional băieţei, (valabilă şi varianta feminină cu fetiţe la nivel emoţional) sunt fascinaţi că partenerul ştie găti, face curat, poate mai are şi bani şi o vreme simbioza funcţionează în baza unei stime de sine scăzute a celui care fusese spălat pe creier că dacă este bucătăreasă bună, doamnă în societate şi uşoară în pat are toate atuurile să ţină aproape un partener. Atuuri are doar dacă disponibilitatea de a juca aceste roluri vine din conştientizarea lor şi nu dintr-un barter, un târg bazat pe frica de singurătate, de a nu fi un exempar foarte frumos al speciei umane... 
Marii maeştrii spun că mâncarea şi tot ce ţine de ceea ce ne alimentează ar trebui să ne coste cel mai mult: timp pentru gătit, mâncat asimilat informaţiile din nutrienţi, actul hrăniri, aşa cum mama nu se grăbeşte să îşi alăpteze pruncul, iar o mamă conştientă îl ţine la sân să şi doarmă; apoi îl învaţă să devină din ce în ce mai independent, să procure mâncare, să gătească, să spele vase conştientizând că s-a alimentat deja, fără a lăsa loc ciugulitului sau ronţăitului ca obişnuinţă modernă şi în acelaşi timp foarte problematică pentru tubul digestiv  - care are nevoie de momentele lui de repaus.
Cum vă puteţi da seama dacă aveţi alături un copil sau un adult emoţional: obsevaţi comportamentul alimentar  al persoanei - de la cumpărarea alimentelor, ce anume, ce cantitate, ce calitate, gătitul, mâncatul, combinaţii de alimente, spălatul vaselor, unde mănâncă în oraş şi ce şi cât şi când, cât plăteşte pentru mâncarea   consumată, recunoştinţa faţă de bucătari şi cei care îi servesc masa şi o scutesc de gătit şi restul treburilor legate de hrănire. 
Un adult este preocupat de hrănirea sa corectă, eficientă dar şi de acei mai mici fraţi ai săi; ce face cu resturile de alimente, dacă le tratează ca pe Gunoaie - fiindcă atunci nu poate avea o abordare corectă nici faţă de ceea ce bagă în propria gură, nu e vorba aici doar de alimentele în sine care pentru gură pot fi cele mai alese cât asocierea la masă a stimulilor nocebo - vorbeşte la telefon la masă, se uită la ştiri, citeşte ziarul, se ceartă -  asociază alimentelor poluanţi pshihici mai nocivi decât un aliment de mai slabă calitate dar amprentat cu bucurie, linişte, echilibru psihic. Dacă duce resturile alimentare la animăluţe (îşi mai rupe câteva minute din timp) gen furnici, câini vagabonzi, pisici, păsări; dacă dă sau nu câte o pâine din când în când sau o masă caldă cuiva, dacă are o familie nevoiaşă pe care o ajută - responsabilitatea faţă de semeni din zeciuiala de venituri este un semn de maturitate sufletească.
Un copil în corp de adult caută victime sau fraieri de la care să pape gratis, să nu spele vase, să nu facă cumpărături sau să nu care alimente, adesea îşi găsesc mămici sau tătici din colegii mai responsabili de comportamentul alimentar sau mai înstăriţi pe care îi linguşesc pentru a fi mai des invitaţi la masă sau se auto-invită cât mai des acolo la ora prânzului sub diverse pretexte. Aceştia casă nu au fructe sau legume sau cereale sau ceva din care să îşi încropească o masă sănatoasă. Adesea beau şi fumează, consumă droguri şi intoxicante mai degrabă decât să fie responsabili de ce mănâncă. Comportamentul alimentar este unul învăţat din perioada intrauterină de când ne parvin primele gusturi şi mirosuri asociate cu o stare sufletească a mamei  şi a celor din mediu în care aceasta locuieşte şi îşi desfăşoară viaţa, stare legată de momentul alimentării. Un morcov sau un măr poate reprezenta o masă pentru un adult responsabil de tubul digestiv dacă  nu are destui bani să îşi furnizeze o masă bogată.  O persoană responsabilă de sănătatea să lucrează ceea ce mami sau tati adoptivi pentru masă au nevoie, mai ales la cărat alimente şi pregătirea hranei şi sunt bineveniţi la masă, sunt respectuoşi şi recunoscători, nu sunt complexaţi că la un moment dat al existenţei lor cineva le-a dat de mâncare înţelegând că în Univers totul se va compensa şi va veni vremea când ei vor putea face acelaşi lucru pentru altcineva. Maturii înţeleg că totul este trecător, că este temporar acest fapt în care au nevoie de alţii să le asigure o masă bună. 

Din recomandările maeștrilor de tantra pentru domeniul bucătarie și alimentație

Adesea maeștri recomandă lucruri simple și de bun simț: să se consume alimente puțin preparate termic, cât mai ecologice și care să fi pe placul celor doi și în cantități moderate, adică să se lase o treime din stomac liber mai ales seara, evitând compromisurile de a mânca ce ea gătește chiar dacă nu îi place doar ca să nu o supere sau ea să gătească ce îi place lui cel mai mult chiar dacă aceasta consuma timp și ei nu îi place foarte mult.
Cuplurile și oamenii în general folosesc conștient sau inconștient alimente ușoare (sattvice), alimente picante (rajasice) și alimente grele
Pentru cuplurile care practică meditația sunt recomandate alimente ușor de digerat, preferabil sucuri cu pulpă de fructe sau legume, alimente satvice, pline de somatide (coloide de lumină descoperite de Gaston Naessance, vizibile la somatoscop și singurele elemente care asigură hrănirea noastră celulară și furnizarea de apa legată organismului uman).

Ce importanță au hrănirea noastră celulară și furnizarea de apa legată organismului uman?
Știați că: nutriția celulară și apa legată sunt esențiale pentru a ne asigura supraviețuirea corpului fizic. Astfel dacă un aliment conține mai putin de 6500 somatide pe unitate de volum (mL) este un aliment care va consuma din somatidele corpului și va crește gradul de uzură a acestuia. Somatidele sunt furnizate corpului de către seminţe încolţite sau nu, fructe şi legume crescute în medii curate şi nepoluate electromagnetic, lumina soarelui şi apa de izvor. În condiţii de întuneric somatidele sau microyzmele se generează dintr-o stare de bine sufletesc, despre care ne putem da seama dacă o avem sau nu dacă avem la voinţă gura plină de salivă lichidă.

Corpul are nevoie de hrana vie, de alimente care sa contina clorofila, singura care ii poate furniza corpului uman si animal coloidele de lumina - deci energia luminoasa, singura hrana care nu consuma din energia corpului. Coloidele de lumina se transfera din clorofila plantelor in hematii si din circulatia sanguina ajung in tot corpul. Corpul uman preia coloide de lumina, deci energie luminoasa pe care o condenseza in structurile atomice, in molecule, in structurile biologice: celule, tesuturi, organe pentru a repara si reinnoi celulele moarte sau degradate. Pentru ca sa nu se foloseasca din energia corpului uman pentru digestia alimentelor acestea trebuie sa contina minim 6500 unitati de coloide de lumina. Tot ceea ce depaseste aceasta valoare furnizeaza energie: lapte de la vaci crescute pe camp, lactate fermentate, unt, branzeturi nepasteurizate, (6500-7500), supe de legume si zarzavaturi, compoturi – preparate la foc mic (7000-8500), fructe, legume, zarzavaturi, nuci, alune (8500-9800), seminte incoltite – germenii de plante (peste 10000-13000-20000). Alimentele care au sub 6500 sunt: oua de casa (5500-7000), supe de carne, carne fiarta in baie marina cu legume si zarzavaturi (4500-5000), carne fripta, gratare la fum, carne afumata, alimente facute in oale cu presiune - datorita degradarii prin presiunea mare a membranelor celulare ale alimentelor (500-3000), nicotina si gudroane, sucuri carbogazoase, dulciuri rafinate, lactate, oua si carne din surse industrializate (0-1000).
           Poftele noastre de mancare pot sa insemne de fapt lipse de minerale sau vitamine, iar corpul da mesaje cum ca ar trebui sa le luam de undeva.
            Nu intamplator exista in Natura elemente care semana cu anumite parti ale corpului, cu diverse organe si care ii furnizeaza acestuia chiar ceea ce are nevoie, fiind sursa de colide de lumina cu tropism spre acele organe cu care seamana.


Viața în cuplu poate rezolva sau accentua anumite probleme de sănătate anterioare formării cuplului sau ulterior apărute. Astfel atunci când cuplul înaintează în vârstă pot apare conflicte de devalorizare de sine sexuală care se soldează cu adenom de prostată la bărbați și infecție cu papiloma virus sau diverse afecțiuni ale colului uterin pâna la cancer de col uterin, fibroame uterine la femei etc.

Dacă femeia este frigidă înainte de naştere sau devine frigidă după naștere este posibilă rezolvarea frigidităţii (lipsa apetitului sexual) cu una dintre următoarele abordări în funcție de terapia cu care femeia rezonează: este nevoie fie să se caute conflictul care a declanșat frigiditatea, un conflict cu conținut sexual apărut înainte de vârsta pubertății, fie se pot debloca meridianele energetice cu ajutorul tehnicilor de eliberare Emoțională și care conduc la re-feminizarea creierului femeii, cu depășirea conflictului, fără să fie nevoie să fie retrăită drama, folosind teoria alegerii. La aceste abordări se pot adăuga remediile naturale din finalul materialului.

Căderea părului ; 1 lingură gaz lampant, 1 lingură oţet de mere, 1 ou, 1 căpăţână usturoi pisat, se amestecă, se face părul cărări şi se unge. Se  lasă să acţioneze 3 ore, apoi se spală cu şampon. Tratamentul se face o data pe săptămână.
Cura cu oţet de lavandă (10 linguri de plantă mărunţită cu ½ litru de oţet, se macerează 10 zile la temperatura camerei), se masează la rădăcina părului.
Rădăcină de brusture pusă la macerat cu alcool, timp de 10 zile, se masează capul uşor, zilnic timp de o lună
Amestec de ceapă cu miere, la 4 părţi de pastă de ceapă crudă se adaugă 1 parte de miere. Se întinde amestecul pe cap, se lasă timp de 1 oră, apoi se  spală capul cu apă călduţă. Dacă părul este uscat, se poate pune în amestec puţin ulei de măsline.
Amestec de suc de castraveţi cu miere, previne căderea părului şi contribuie la scăderea colesterolului. 1 pahar de suc de castraveţi cu 1 lingură de miere se ia pe stomacul gol dimineaţa şi seara înainte de culcare.
Şampon cu miere, 30 g. flori de muşeţel puse în 100 ml. apă fierbinte, se infuzează 1 oră, se strecoară şi se adaugă 1 linguriţă de miere, părul se umezeşte cu această 9infuzie, după 30 - 40 min. se limpezeşte cu apă călduţă, se repetă la 10 zile.
200 ml. gaz lampant, 4 ouă, 200 ml. alcool 90, 200 ml. ulei de ricin, 200 g. usturoi pisat, vitamina B6 4 fiole de 5 ml, 4 linguri sare de mare. Se pun la macerat, timp de 2 săptămâni. Preparatul se foloseşte de 2 ori/săpt., se frecţionează părul la rădăcină şi după 4 – 5 ore se clăteşte cu ceai de rădăcină de brusture sau urzică.
Balonare; frunze de anghinare, eficace pentru combaterea fermentaţiei intestinale, colicilor abdominale, constipaţiei şi ameliorarea funcţiilor hepatice, se face o infuzie din 1 – 2 linguriţe de plantặ la o canặ de apặ clocotitặ, se beau 1 – 2 ceşti/zi.
Fructe de coriandru cu propietặţi carminative, calmeazặ durerile abdominale, eliminặ gazele, se preparặ o infuzie dintr-o linguriţặ de fructe zdrobite la o canặ de apâ clocotitặ, se bea întreaga cantitate pe parcursul unei zile.
Busuioc acţioneazặ ca antiseptic abdominal, se preparặ o infuzie, se beau 2 – 3 ceşti/zi.
Chimen şi anason sau fenicul au aceleaşi propietặţi ca plantele de mai sus.    
Frigiditate; 1 linguriţă de tinctură de brânca ursului (Heraclea sphondylium) (măcinarea inflorescenţelor şi seminţelor cu râşniţa electrică de cafea, pulberea obţinută se pune într-un borcan, care va fi umplut cu alcool de 70, se macerează 8 - 1o zile). Filtratul se păstrează în sticluţe închise la culoare
Cu 20 - 30 min. înainte de actul sexual. Relaxează musculatura uterului, măreşte stimularea neuronală care generează dorinţa erotică şi ajută la dezinhibarea psihică.
Herpes genital; tincturặ de spânz şi tincturặ de mặrul lupului, 3 zile se face tamponare cu spânz, de 3 ori/zi, lặsând pe zona afectatặ un mic tampon cu tincturặ de spânz. Usturặ este o stare de disconfort, dupặ 2 zile apare o secreţie purulentặ se curặţặ şi se tamponeazặ mai departe. In ziua a 4a se fac tamponặri cu mặrul lupului, dupặ 5 – 6 zile nu se mai lasặ tampoane cu soluţie, dar se continuặ cu mặrul lupului şi se mai unge locul cu ulei de sunặtoare, de rostopascặ, sau gặlbenele sau hemorzon, care se aplicặ de 2 ori/zi dimineaţa şi seara.

Impotenţa, sterilitatea la femei şi bărbaţi; 1 linguriţă de brânca ursului 3 - 4 ori/.zi, pe stomacul gol cu ½ pahar de apă înainte de masă Eficienţă mărită dacă se ţine regim lacto-vegetarian, fără alcool, tutun şi cafea.(vezi frigiditate).(vezi epilepsia)
Se iau 1,5 Kg. ţelină, 1,5 Kg. morcov, 0,5 Kg. miere, 1,5 Kg. miez de nucă, 1 Kg. mere ionatane, 2 - 3 lămâi, 2 - 3 portocale, 1 sticlă vin alb de casă. Toate legumele spălate şi curăţate se dau prin maşina de tocat, se amestecă apoi se adaugă vinul, se omogenizează, se pun în borcane, se păstrează la frigider, timp de 1 săptămână, la macerat. Se consumă 2 linguri de 3 ori/zi, cu 30 min. înaintea mesei, timp de 3 săptămâni. Concomitent consumaţi grâu încolţit şi vitamina E.
Se mai trateazặ cu succes cu vitamina B6 şi zinc.

Insuficienţă ovariană; 1 lingură miere amestecată cu 1 linguriţă de brânca ursului tinctură (vezi fertilitate), se ia înainte de masă de 2 - 3 ori/zi.(vezi epilepsia)

Mâncărimi în zona vaginală şi anală; se spală de 2 - 3 ori/zi cu săpun lichid de la Hofigal. După fiecare spălare se unge cu alifie de cătină.

Menopauza prematură; tratament progresiv cu tinctură de brânca ursului (vezi frigiditate), se începe cu 20 pic. de 3 ori/zi, în prima săptămână, se creşte doza cu 10 pic. în fiecare săptămână până se ajunge la 50 pic., luate de 3 ori în a 4 săptămână. Cura se face o lună, cu 10 zile de pauză. Tratamentul se face gradat pentru a preveni fenomenele neplăcute ale relansării hormonale (bufeuri, nervozitate, sângerări). Cura este eficientă cu regim lacto-vegetarian şi crudităţi.(vezi epilepsia)

Menstruaţie dureroasă; 30g. rădăcină de anason cu 1 litru de apă clocotită, se fierbe 15 min., se ia câte 100 ml. de 3 ori/zi
Infuzie dintr-o linguriţă de seminţe de morcov la o cană de apă clocotită.

Nu rămân gravidă; vitamina E 1 tb. dimineaţa, Electovit 1 tb. seara, timp de 3 luni, numai 15 zile pe lună restul pauză.

Prostatặ hipertroficặ; 50 g. frunze sau fructe de castan se pun într-o ½ litru de alcool 50, se macereazặ timp de 2 sặptặmâni la cặldurặ şi întuneric, agitând în fiecare zi. Din aceastặ tincturặ se iau 30 – 40 pic. de 3- 4 ori/zi, timp de 3 – 4 sặptặmâni.

Prostatặ litiazicặ; seara se iau sâmburi de pepene uscaţi, (sâmburi negrii de pepene verde închis), se zdrobesc şi se fierb într-un litru de apặ, se lasặ pâna dimineaţa, când se bea ceaiul pe stomacul gol. Micul dejun se serveşte la 1 orặ mai târziu.
Acest ceai se bea timp de 10 zile, se face o pauzặ de 10 zile şi apoi se repetặ. Pietrele se eliminặ sub formặ de nisip, fặrặ dureri. Sặmburii se pot procura de4 la magazinele care vând seminţe.
pânặ când apa scade la jumặtate.
Pentru rezolvarea problemelor cu prostata se sdministreazặ doze ridicate de zinc, ajutặ la formarea insulinei şi are un efect de normalizare a activitặţii prostatei.

Post – gravidia; frunzele de mặrar proaspete, mestecate zilnic, de femeile care au nặscut de curând, sunt un excelent tonic fizic şi psihic, stimuleazặ secreţia lacticặ, îmbunặtặţind calitatea laptelui.

Sarcină toxică;  reţetă magistrală preparată la farmacie, aqua menta 40g., aqua melisa 40g., aqua cloroformată 40g., novocaină 0,50g., sirop eter 150g. Se iau 3 - 4 linguri/zi, înainte de mase.
Înainte, de a coborî dimineaţa din pat, se consumă o bucăţică de covrig. După 4 luni şi jumătate corpii cetonici care provoacă greţurile, dispar.

Uretro-prostatită; ceai de ghimpe, granule de polen şi supozitoare cu propolis, băi calde de şezut cu muşeţel.

Virus Papiloma; dacă tratamentul alopat nu merge, se poate încerca cu tinctură de echinaceea, cu rol antiviral şi imunostimulator, 30 – 40 pic. de 3 ori/zi, diluate în apă. Suc de păpădie şi pătrunjel în părţi egale, timp de 6 săptămâni. Vitamina C 1000 mg/zi, sau mute fructe citrice. Papiloma reprezintă un risc major în apariţia cancerului de col uterin şi endometrial.